Leser ikke Stavanger Aftenblad artiklene de selv publiserer?

Hvis man publiserer en artikkel uten å lese den, kan overskriften man lager bli pinlig unøyaktig.
Skjermdump fra forsiden av aftenbladet.no 19. juni 2017.
Skjermdump fra forsiden av aftenbladet.no 19. juni 2017.

«Israel kuttet strømforsyningen: Nå lever nesten 2 millioner palestinere stort sett i mørket på Gazastripen» blir leserne av Stavanger Aftenblads nettside fortalt på forsiden 19. juni 2017.

De som åpner artikkelen, finner en annen historie. Artikkelen er levert av nyhetsbyrået NTB, som har sendt ut saken med overskriften «Gazas innbyggere i stummende mørke». Til NTB å være, gir teksten et overraskende nyansert bilde. En av mellomoverskriftene lyder for eksempel «Abbas kutter», så hvorfor velger Aftenbladet å gi Israel alene ansvaret i sin overskrift?

De som nok mest reagerer på NTBs artikkel er Fatah-ledere som måtte flykte for livet fra Gaza-stripen i 2007. NTB skriver: «Hamas, som vant valget i de palestinske områdene i 2006, men som året etter ble fratatt regjeringsmakten av Abbas og siden har måttet nøye seg med å styre på Gazastripen, kan lite gjøre.» En mer forskjønnende måte å beskrive det blodige kuppet som Hamas gjennomførte på Gaza-stripen sommeren 2007 skal man nok lete lenge etter.

Strømproblemene på Gaza-stripen koker ned til det enkle faktum at palestinerne nekter å betale for strømmen.

– Det er ikke noen strategisk eller moralsk grunn til at Israel skal levere gratis strøm til Gaza, skriver professor Efraim Inbar 18. juni. Hamas bruker strømmen som Israel leverer til å bygge terrortunneler og produsere våpen. Hva tvinger Israel til å hjelpe folk som støtter en organisasjon som er ute etter å ødelegge staten? spør Inbar. Han håper en tøff håndtering av saken fra Israels side kan føre til endret oppførsel fra Gazas ledere. Han peker på Tyskland som eksempel, som ble et mer fredelig innstilt land etter at landet led fullt nederlag i andre verdenskrig. «Kanskje litt mørke vil hjelpe folkene i Gaza til å se lyset?» avslutter Inbar.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise