NRK sendte dokumentar om en kvinnelig agent som elsket Israel

Fram til 1. august kan du se dokumentaren om Sylvia Rafael Schjødt hos NRK.

Sylvia Rafael i sin fengselscelle etter at hun ble dømt for medvirkning til Lillehammer-drapet. (Skjermdump fra filmen)
Sylvia Rafael i sin fengselscelle etter at hun ble dømt for medvirkning til Lillehammer-drapet. (Skjermdump fra filmen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Søndag 2. juli sendte NRK2 dokumentaren Sylvia Rafael – et liv som Mossad-agent. Rafael var en av Mossads dyktigste agenter på 1960- og 1970-tallet. Etter at hun var involvert i det tragiske attentatet på Lillehammer – hvor Mossad rammet feil mann – ble hun dømt av norsk rett for medvirkning til overlagt drap, spionasje for fremmed makt og bruk av falsk pass. Etter 15 måneders soning ble hun løslatt og giftet seg med sin norske forsvarer Annæus Schjødt.

Filmskaperne lykkes med å få fram hva Rafael Schjødt kjempet for. Hun mente at jødene hadde rett på et eget land, og hun visste at Israel ikke kan tape noen krig – «da er det slutten», som en israelsk sikkerhetsekspert sier i filmen. Rafael Schjødt var ikke jøde, men gikk inn i kampen for Israels sikkerhet av hele hjertet. Det er ikke hver dag slikt blir sendt på NRK!

Sylvia Rafael – et liv som Mossad-agent er tilgjengelig på NRK nett-tv frem til 1. august.

Her er noen flere skjermbilder fra filmen. Gi din kommentar til filmen i kommentarfeltet under.

 

Forrige artikkel– Sidsel Wolds korrespondentbrev er «romantisering av bortføring og voldtekt»
Neste artikkelPalestinske organisasjoner som fordømte Norge og Børge Brende mottar norsk bistand
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.