NRK skrev kjøretøy-terroren mot israelere ut av historien

Opprørte seere.

Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 31. oktober 2017.
Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 31. oktober 2017.

Vil du motarbeide løgnindustrien mot Israel i Norge?
Klikk her for å registrere deg som medlem av MIFF nå!

NRK Kveldsnytt må rette og beklage da de skrev kjøretøy-terror mot israelere, amerikanere, engelskmenn, kinesere, canadiere og franskmenn ut av historien.

I sendingen 31. oktober hadde NRK Kveldsnytt en omfattende dekning av kjøretøy-terroren i New York som fant sted samme dag. Nesten 14 minutter ut i sendingen sier programleder Jarle Roheim Håkonsen: «Vi skal se at bruk av kjøretøy mot myke mål dessverre er en terrormetode som har vært brukt flere steder de siste årene.»

«Det var her vi så det først,» innleder reporter Helga Tunheim sin gjennomgang.

Tv-bildene i bakgrunnen er ikke fra kjøretøyangrepet da en palestiner kjørte en buss inn i en gruppe israelere i Azor i 2001. 7 soldater og 1 sivil ble drept, 26 ble skadet. På Wikipedias liste over terror-relaterte kjøretøy-angrep er dette det første rettet mot fotgjengere.

Bildene er heller ikke fra de to kjøretøy-angrepene som palestinere gjennomførte i Jerusalem i 2008. 3 israelere ble drept og 30 ble skadet 2. juli, 19 israelere ble skadet 22. september.

Kjøretøy-angrepene i Tel Aviv i 2011 var også glemt av NRKs reporter. 1 person ble drept og 17 skadet 15. mai, fire sivile og fire politi ble skadet 29. august.

Fire kjøretøy-angrep mot israelere i 2014 ble heller ikke nevnt. 1 person ble drept og 5 skadet 4. august, 2 sivile ble drept og 7 sivile skadet 22. oktober,  3 ble drept og 13 skadet 5. november, 1 ung kvinne ble drept og to skadet 10. november.

Tv-bildene viste heller ikke fra kjøretøyangrepene i USA i 2006, England i 2013, Kina i 2013 og 2014, Canada i 2014 og to i Frankrike i 2014.

Ifølge NRK var angrepet i Nice 14. juli 2016 den første gangen vi så et kjøretøyangrep:

«En lastebil som pløyer gjennom folkemassen på strandpromenaden i Nice. På Frankrikes nasjonaldag har mannen som kjører lastebilen ett mål for øye, å drepe flest mulig. 86 mennesker ble drept.»

Deretter nevnte NRK Kveldsnytt kjøretøy-angrepene i Berlin 19. desember 2016, to angrep i London i 2017, Stockholm og Barcelona. Wikipedias oversikt viser at det har vært mange flere kjøretøy-angrep de siste årene.

Hvorfor, mon tro, ville ikke NRK fortelle at kjøretøy-terroren, er en eksportartikkel fra de palestinske selvstyreområdene?

Var det i Nice vi først så kjøretøy-angrep mot "myke mål", slik NRK Kveldsnytt hevdet? (Skjermdump fra Wikipedia)
Var det i Nice vi først så kjøretøy-angrep mot “myke mål”, slik NRK Kveldsnytt hevdet? (Skjermdump fra Wikipedia)
Forrige artikkelNekter å beklage Balfour-erklæringen
Neste artikkelStørre deler av UDs rapport om «Palestina» er unntatt offentlighet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.