Glede over TV2

«Deilig for en gangs skyld å høre noe positivt om Israel på TV2-nyhetene.»

TV2 gledet mange med en positiv reportasje om Israel 25. november 2017.
TV2 gledet mange med en positiv reportasje om Israel 25. november 2017.

Lørdag 25. november overrasket TV2 med en positiv reportasje om Israels behandling av syrere skadet i borgerkrigen. MIFF har skrevet om dette flere ganger, senest 20. november i artikkelen «– Alle syrere ønsker seg til Israel».

Det var mange som merket seg TV2s reportasje.

«Synes det var deilig for en gangs skyld å høre noe positivt om Israel på TV2-nyhetene i dag. Saken dreide seg om at syrere rømmer til Israel og får hjelp der, bl.a. omfattende operasjoner o.l.» skrev et medlem av MIFFs Facebook-gruppe Nordmenn som støtter Israel.

Kommentarfeltet viser at mange har sett innslaget.

«Så innslaget. Trodde jeg skulle dette av stolen. Sikkert en journalist som får sparken eller blir utstøtt av de anti-israelske kollegene,» skriver en person.

Men han blir korrigert. Ifølge en annen ble reportasjen laget av veteranjournalisten Pål T. Jørgensen, «den samme reporteren som avslørte Jonas Gahr Støre om samtalen med Hamas».

Et MIFF-medlem skriver i melding til MIFF:

«I går, 25. november, sendte TV2 Nyhetskanalen et innslag fra Israel som ble vist i alle nyhetssendingene utover kvelden. Det handlet om at Israel de siste fire årene har tatt i mot tusenvis av sårede syrere, som har blitt ført over grensa av familie og venner i hemmelighet, og som blir behandlet ved israelske sykehus. Vi fikk se opptak gjort i mørket der flere skadede blir fraktet over grensen på esler (tror jeg det var) og det var også et kort intervju med en av pasientene på et sykehus der det var flere syriske pasienter.

Jeg tenkte at dere kanskje kunne skrive om dette nyhetsinnslaget, for å vise at det også finnes noen lyspunkt i forbindelse med nyhetsformidlingen i norske fjernsynsmedier. Jeg ble  ihvert fall veldig glad da jeg så innslaget, og måtte se det igjen flere ganger!

PS: Det kan også godt være at innslaget har kommet som et resultat av MIFFs utrettelige arbeid med å sette lys på den negative omtalen som Israel oftest får i norske medier, tenker jeg!»

 

MIFFs redaksjon har hittil ikke sett nyhetsreportasjen.

Oppdatering 27. november: Et MIFF-medlem melder at TV2 viste bilder fra denne reportasjen fra AFP, med tekstlesning av Jørgensen.

Forrige artikkelPalestinske myndigheter, PA TV og Fatah fremstiller verden uten Israel
Neste artikkelVil forby diskriminerende flyselskap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.