NRKs Sigurd Falkenberg Mikkelsen gjengir Trump helt feil

Hvorfor kan man ikke en gang gjengi en tale korrekt?

Sigurd Falkenberg Mikkelsen. (Skjermdump fra Nrk.no 6. desember 2017.)
Sigurd Falkenberg Mikkelsen. (Skjermdump fra Nrk.no 6. desember 2017.)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

«Han nevnte ikke palestinerne og har ikke nevnt palestinernes stat,» sa NRKs korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen i en direktesending fra Jerusalem kort tid etter Donald Trumps tale om Jerusalem 6. desember.

Det er faktisk helt feil.

Trump nevnte palestinerne seks ganger med navn i sin tale. Han nevnte dem første gang i første setning av talen, viser den fulle gjengivelsen til New York Times.

– Min tale i dag markerer begynnelsen på en ny tilnærming til konflikten mellom Israel og palestinerne, innledet Trump.

Trump nevnte palestinerne helt på slutten. «Gud velsigne dere. Gud velsigne Israel. Gud velsigne palestinerne og Gud velsigne USA. Hjertelig takk. Takk.»

Da hadde han i mellomtiden påpekt at de siste to tiårene ikke har brakt en varig fred mellom Israel og palestinerne nærmere. «Vi ønsker en avtale som er en god avtale for israelerne og en god avtale for palestinerne,» sa Trump. «Vi tar ikke stilling til noen sluttstatus-spørsmål, inkludert de spesifikke grensene for Israels suverenitet i Jerusalem eller løsningen for omstridte grenser. De spørsmålene må de involverte partene avklare.»

Trump nevnte også en palestinsk stat. «USA vil støtte en tostatsløsning dersom begge sider kommer til enighet om det,» sa Trump.

Helt siden 1937 har palestinerne avvist en tostatsløsning. Milliarder av kroner, euro og dollar er investert i «tostatsløsningen», men et stort flertall av palestinerne er ganske enkelt ikke interessert. De vil selv ha en arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57, men krever at verdens eneste jødiske stat skal bli borte.

Forrige artikkel– Jerusalem er Israels hovedstad
Neste artikkelErna Solberg bommer i sin kritikk av USAs Jerusalem-anerkjennelse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.