NRK snur det helt på hodet

Når du bruker tåregass mot tusenvis av unge menn som marsjerer mot en grense og sier de vil ødelegge landet ditt er det forsvar, ikke angrep.

Skjermdump fra nrk.no kl. 14.30 fredag 6. april 2018.
Skjermdump fra nrk.no kl. 14.30 fredag 6. april 2018.

NRK snur det helt på hodet

Når du bruker tåregass mot tusenvis av unge menn som marsjerer mot en grense og sier de vil ødelegge landet ditt, er det forsvar, ikke angrep.

«Gaza: Israel angriper med tåregass,» er nyheten på Nrk.no tidlig fredag 6. april. Artikkelen er skrevet av Gro Holm.

Direktebilder fra Gaza-stripen viser tusenvis av unge palestinske menn som strømmer mot grensegjerdet. Noen av dem kaster stein og molotov-cocktails.

Provokatørene er ledet av Hamas, den antisemittiske terrororganisasjonen som kjemper for at Israel skal forsvinne. En av strategene og lederne bak protesten er Issam Adwan, som åpent sier at Israel vil forsvinne.

Når Israel bruker tåregass, er det for å hindre angriperne å nå helt inn til grensegjerdet og å hindre infiltrasjon. Å hevde at det er Israel som angriper, er å snu saken helt på hodet.

NRK skal ha ros for å ta med følgende informasjon:

«Demonstrantene krever også at palestinerne som ble fordrevet fra sine hjem da staten Israel ble opprettet i 1948 skal få vende tilbake. Det dreier seg i dag om rundt 5 millioner mennesker, inkludert etterkommerne av dem som opprinnelig flyktet.

Israel hevder at en slik retur er umulig. Det vil i praksis bety at den jødiskdominerte israelske staten opphører å eksistere.»

Det må være en av de første gangene NRK skriver hva palestinernes krav betyr. Årsaken til at demonstrantene krever «rett til å vende tilbake» er nettopp fordi de ønsker den jødiske staten bort. Kampen dreier seg ikke om en egen palestinsk stat på Vestbredden og Gaza-stripen, det handler om å få Israel bort. Det finnes ikke en eneste palestinsk leder som åpent aksepterer at Israel er kommet for å forbli som en jødisk stat. Samtidig insisterer palestinerne på å være en arabisk og muslimsk stat.

Forrige artikkelForteller på Israelkonferansen hvorfor Norsk Folkehjelp måtte svi for sin støtte til terrororganisasjoner
Neste artikkelSlik så det ut langs Gaza-grensen fredag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.