NRK snur det helt på hodet

Når du bruker tåregass mot tusenvis av unge menn som marsjerer mot en grense og sier de vil ødelegge landet ditt er det forsvar, ikke angrep.
Skjermdump fra nrk.no kl. 14.30 fredag 6. april 2018.
Skjermdump fra nrk.no kl. 14.30 fredag 6. april 2018.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

NRK snur det helt på hodet

Når du bruker tåregass mot tusenvis av unge menn som marsjerer mot en grense og sier de vil ødelegge landet ditt, er det forsvar, ikke angrep.

«Gaza: Israel angriper med tåregass,» er nyheten på Nrk.no tidlig fredag 6. april. Artikkelen er skrevet av Gro Holm.

Direktebilder fra Gaza-stripen viser tusenvis av unge palestinske menn som strømmer mot grensegjerdet. Noen av dem kaster stein og molotov-cocktails.

Provokatørene er ledet av Hamas, den antisemittiske terrororganisasjonen som kjemper for at Israel skal forsvinne. En av strategene og lederne bak protesten er Issam Adwan, som åpent sier at Israel vil forsvinne.

Når Israel bruker tåregass, er det for å hindre angriperne å nå helt inn til grensegjerdet og å hindre infiltrasjon. Å hevde at det er Israel som angriper, er å snu saken helt på hodet.

NRK skal ha ros for å ta med følgende informasjon:

«Demonstrantene krever også at palestinerne som ble fordrevet fra sine hjem da staten Israel ble opprettet i 1948 skal få vende tilbake. Det dreier seg i dag om rundt 5 millioner mennesker, inkludert etterkommerne av dem som opprinnelig flyktet.

Israel hevder at en slik retur er umulig. Det vil i praksis bety at den jødiskdominerte israelske staten opphører å eksistere.»

Det må være en av de første gangene NRK skriver hva palestinernes krav betyr. Årsaken til at demonstrantene krever «rett til å vende tilbake» er nettopp fordi de ønsker den jødiske staten bort. Kampen dreier seg ikke om en egen palestinsk stat på Vestbredden og Gaza-stripen, det handler om å få Israel bort. Det finnes ikke en eneste palestinsk leder som åpent aksepterer at Israel er kommet for å forbli som en jødisk stat. Samtidig insisterer palestinerne på å være en arabisk og muslimsk stat.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise