Etter klager på uredelig bildebruk fjernet VG bilde

VG forstod nok at de hadde brutt Vær Varsom-plakaten.

Skjermdump fra forsiden av vg.no søndag 6. mai 2018.
Skjermdump fra forsiden av vg.no søndag 6. mai 2018.

Fra morgentimene og langt ut på dagen søndag 6. mai lå overskriften «Haaretz: Seks drept på Gazastripen» ute på forsiden av vg.no. Artikkelen var illustrert med det som tilsynelatende er nedslag av tåregass-granater i nærheten av en stor gruppe palestinere som prøver å ta seg inn over grensen til Israel (se skjermdump av forsideoppslaget over).

De som leste artikkelen så imidlertid at eksplosjonen hvor seks Hamas-medlemmer ble drept ikke hadde noe med provokasjonene og infiltrasjonsforsøkene langs grensen.  Eksplosjonen skjedde i en bolig i byen Deir al-Balah, og terrorstyrkene til Hamas opplyste at det var deres medlemmer som omkom.

I Vær Varsom-plakaten heter det: «Vær varsom med bruk av bilder i annen sammenheng enn den opprinnelige.»

Et MIFF-medlem fra Kristiansand forteller at han gjorde VG-journalisten oppmerksom på den tvilsomme bildebruken tidlig søndag ettermiddag. Mandag morgen var bildet fjernet fra saken.

Forrige artikkelNesten klatretrøye på Israel Cycling Academy
Neste artikkelHaaretz: Hamas villige til å diskutere våpenhvile
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.