NRK tar faktisk helt feil

Andre land følger i fotsporene til Donald Trump.

Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.
Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Mandag 7. mai melder NRK at gateskilt er satt opp til USAs nye ambassade i Jerusalem. NRK understreker i overskriften at ambassaden er «omstridt», men det er den ikke i USA (hvor det har vært bred partipolitisk enighet om tiltaket siden midten av 1990-tallet) og heller ikke i Israel.

«Andre land har ikke fulgt i fotsporene til Trump,» skriver journalist Øystein Heggen mot slutten av artikkelen.

Dette er faktisk helt feil. Guatemalas flagg vaier allerede i Jerusalem, og deres ambassade åpner 16. mai, to dager etter USA. Paraguays president har sagt at han planlegger å gjennomføre en flytting innen han går av i juni. Honduras planlegger også flytting.

Også i Europa følger andre land i fotsporene til Trump. Den tsjekkiske presidenten Miloš Zeman sier landet hans planlegger å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. Romania har også satt i gang prosessen med flytting.

NRK tar faktisk helt feil, og det er ikke første gang når det gjelder deres dekning av Israel.

Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.
Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.
Forrige artikkelSykkelrittet Giro d’Italia presenterte Israel til over 500 millioner seere
Neste artikkelIngen Trump på ambassadeåpningen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -