NRK tar faktisk helt feil

Andre land følger i fotsporene til Donald Trump.
Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.
Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Mandag 7. mai melder NRK at gateskilt er satt opp til USAs nye ambassade i Jerusalem. NRK understreker i overskriften at ambassaden er «omstridt», men det er den ikke i USA (hvor det har vært bred partipolitisk enighet om tiltaket siden midten av 1990-tallet) og heller ikke i Israel.

«Andre land har ikke fulgt i fotsporene til Trump,» skriver journalist Øystein Heggen mot slutten av artikkelen.

Dette er faktisk helt feil. Guatemalas flagg vaier allerede i Jerusalem, og deres ambassade åpner 16. mai, to dager etter USA. Paraguays president har sagt at han planlegger å gjennomføre en flytting innen han går av i juni. Honduras planlegger også flytting.

Også i Europa følger andre land i fotsporene til Trump. Den tsjekkiske presidenten Miloš Zeman sier landet hans planlegger å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. Romania har også satt i gang prosessen med flytting.

NRK tar faktisk helt feil, og det er ikke første gang når det gjelder deres dekning av Israel.

Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.
Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise