Usmakelig framstilling fra TV2

Fremstiller det som om Benjamin Netanyahu fryder seg over drepte palestinere.
TV2 fremstiller statsminister Benjamin Netanyahu på en helt feilaktig måte i denne montasjen. (Faksimile: TV2.no)
TV2 fremstiller statsminister Benjamin Netanyahu på en helt feilaktig måte i denne montasjen. (Faksimile: TV2.no)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Mandag 14. mai ble en svært blodig dag langs Gaza-grensen. 59 personer ble drept og over 1000 skadet da tusenvis av palestinere forsøkte å komme seg over grensen og inn i Israel. Det har fått en omfattende mediedekning.

TV2 har på sine nettsider laget en montasje med saker som handler om hendelsene som de omtaler som «Blodbadet i Gaza». Hovedsaken er at over 55 personer er drept og over 1000 skadet i opptøyene. Ved siden av hovedsaken, under den samme montasjen, ligger en sak med en smilende israelsk statsminister. Tittelen på saken er «- For en strålende dag».

Her fremstiller TV2 det som om en smilende Benjamin Netanyahu kommenterer «Blodbadet i Gaza» ved å si «- For en strålende dag». Men artikkelen med sitatet til Netanyahu handler ikke om hendelsene på Gazastripen. Den handler om USAs åpning av ambassaden i Jerusalem. Det er det som gjør at Netanyahu, naturlig nok, synes det er en strålende dag.

Montasjen skaper et helt feilaktig bilde av Netanyahu og tar sitat hans helt ut av sammenheng. Montasjen har nå ligget på nett siden mandag.

Dette er ikke første gang TV2 er uredelig i sin dekning av Israel. Da MIFF påpekte feil ved en av TV2s artikler i desember, fikk vi denne responsen:

«Ok. Jeg kan dessverre ikke forholde meg til en “journalist” som har som visjon å “skrive positive nyheter om Israel”. Lykke til med objektiviteten og den kritiske journalistikken.»

Kanskje TV2 heller burde stille spørsmål ved sin egen objektivitet?

Dersom du ikke ser kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise