Usmakelig framstilling fra TV2

Fremstiller det som om Benjamin Netanyahu fryder seg over drepte palestinere.

TV2 fremstiller statsminister Benjamin Netanyahu på en helt feilaktig måte i denne montasjen. (Faksimile: TV2.no)
TV2 fremstiller statsminister Benjamin Netanyahu på en helt feilaktig måte i denne montasjen. (Faksimile: TV2.no)

Mandag 14. mai ble en svært blodig dag langs Gaza-grensen. 59 personer ble drept og over 1000 skadet da tusenvis av palestinere forsøkte å komme seg over grensen og inn i Israel. Det har fått en omfattende mediedekning.

TV2 har på sine nettsider laget en montasje med saker som handler om hendelsene som de omtaler som «Blodbadet i Gaza». Hovedsaken er at over 55 personer er drept og over 1000 skadet i opptøyene. Ved siden av hovedsaken, under den samme montasjen, ligger en sak med en smilende israelsk statsminister. Tittelen på saken er «- For en strålende dag».

Her fremstiller TV2 det som om en smilende Benjamin Netanyahu kommenterer «Blodbadet i Gaza» ved å si «- For en strålende dag». Men artikkelen med sitatet til Netanyahu handler ikke om hendelsene på Gazastripen. Den handler om USAs åpning av ambassaden i Jerusalem. Det er det som gjør at Netanyahu, naturlig nok, synes det er en strålende dag.

Montasjen skaper et helt feilaktig bilde av Netanyahu og tar sitat hans helt ut av sammenheng. Montasjen har nå ligget på nett siden mandag.

Dette er ikke første gang TV2 er uredelig i sin dekning av Israel. Da MIFF påpekte feil ved en av TV2s artikler i desember, fikk vi denne responsen:

«Ok. Jeg kan dessverre ikke forholde meg til en “journalist” som har som visjon å “skrive positive nyheter om Israel”. Lykke til med objektiviteten og den kritiske journalistikken.»

Kanskje TV2 heller burde stille spørsmål ved sin egen objektivitet?

Forrige artikkelForbereder seg på en ny bølge med opptøyer
Neste artikkel– Hamas har skylden for dødsfallene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -