Fred, fred, fred – men bak NTBs propagandalinjer skjuler det seg en venstreekstrem lagspiller til Hamas

Som for å gni den villedende informasjonen inn, gjentok nyhetsbyrået NTB det samme ordet i de tre første setningene.
NTB-meldingen om Ariel Gold gjengitt i Klassekampen. (Skjermdump: klassekampen.no)
NTB-meldingen om Ariel Gold gjengitt i Klassekampen. (Skjermdump: klassekampen.no)

Mandag 2. juli sendte nyhetsbyrået NTB ut en notis med overskriften «Israel nekter jødisk fredsaktivist adgang». Har du hørt så forferdelig! Ariel Gold er ikke bare fredsaktivist, men også menneskerettighetsaktivist, forteller ingressen. Som for å understreke budskapet, har Klassekampen gjengitt ingressen to ganger i sin nettsak. Til slutt blir vi fortalt at Gold leder «fredsorganisasjonen» Codepink.

«Ifølge organisasjonen ble hun stanset da hun ankom Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv søndag og holdt i forvaring i sju timer, før hun ble tvunget om bord i et fly tilbake til USA. Den 42 år gamle tobarnsmoren er tidligere pågrepet under demonstrasjoner både i Israel og USA,» skriver NTB.

De legger til: «Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan opplyser at Gold er nektet adgang fordi hun støtter den internasjonale BDS-kampanjen. BDS oppfordrer til boikott av Israel og ber bedrifter om å trekke investeringer ut av landet. Formålet er å presse Israel til å etterleve FN-resolusjoner og folkeretten.»

NTB har minst like mye feil som de skriver om fred.

Feil 1. Formålet med boikottkampanjen er å utsulte og utarme verdens eneste jødiske stat. Det uttalte målet til BDS-bevegelsen er å tvinge gjennom full «retur» for millioner av etterkommere av palestinske 1948-flyktninger, slik at verdens eneste jødiske stat blir erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. BDS-bevegelsens ville tolkninger av FN-resolusjoner og folkeretten vil aldri lede fram til noe som ligner på en løsning med to stater for to folk, men en situasjon hvor jødene igjen blir en minoritet under arabisk og muslimsk dominans. Hvor mye «fred» jødene da kan vente seg, har de lært av sin egen historie og de ser det på hvordan arabiske land behandler sine etniske og religiøse minoriteter i 2018.

Feil 2. Gold er ingen fredsaktivist. Hun er talsmann for politikken som vil ødelegge verdens eneste jødiske stat. I januar 2018 var Gold taler på en demonstrasjon i New York (og Codepink medarrangør) hvor det ble ropt om intifada og «fra elven til havet skal Palestina bli fri». «Israel er den kriminelle,» ropte Gold. Det er ikke bare Israel som avviser Gold, det gjør også Chelsea Clinton og AirBnB. Gold er en venstreekstrem provokatør.

Feil 3. Codepink er ingen fredsorganisasjon. Organisasjonen har tett samrøre med terrororganisasjonen Hamas. Codepink-ledere har gjentatte ganger rost Hugo Chavez og Fidel Castro. President Barack Obamas utenriksminister John Kerry tok avstand fra Codepink da de protesterte mot USAs krigføring mot terrororganisasjonen Islamsk Stat. «Hvis du bryr deg om mennesker, slik Codepinks grunnleggere gjorde, bør du være opptatt av at Islamsk Stat bekjempes,» sa Kerry.

Ariel Gold er en venstreekstrem lagspiller av Hamas. Det er dypt uverdig av NTB å fremstille henne som en freds- og menneskerettighetsaktivist.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise