Etter MIFF-kritikk har NRK fjernet NTBs «faktaramme» som var full av feil

NTBs «fakta om staten Israel» er borte fra NRK-sak.

Skjermdump fra nrk.no 14. september 2018.
Skjermdump fra nrk.no 14. september 2018.

På morgenkvisten 12. september publiserte NRK en NTB-artikkel om Oslo-avtalen. Samme ettermiddag publiserte MIFF en artikkel hvor vi kritiserte noen avsnitt i artikkelen. Samme kveld publiserte MIFF en artikkel nummer to hvor vi påpekte alle feil og unnlatelsessynder som NTB kom med i en tilhørende «faktaramme». MIFFs artikkel ble publisert klokken 21.50 onsdag 12. september.

NRKs sak er oppdatert siste gang torsdag 13. september kl. 00.16, to timer og 26 minutt etter MIFFs artikkel ble publisert. Det er sannsynligvis på dette tidspunktet at faktarammen ble fjernet.

MIFF kan ikke slå fast at det er noen direkte kobling mellom MIFFs kritikk og NRKs redaksjonelle grep, men vi kan i hvert fall slå fast at NRK har gjort det rette. Norske redaksjoner som vil ta vare på troverdighet i sin Midtøsten-dekning må være ekstremt varsomme i sin bruk av NTB, som i årevis har utmerket seg med feil på feil, ensidighet og demoniserende kampanjejournalistikk.

Forrige artikkelSverige vil ikke utvise palestiner som kastet brannbombe mot synagoge
Neste artikkelHallgrim Berg roser Dagbladet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.