Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Etter MIFF-kritikk har NRK fjernet NTBs «faktaramme» som var full av feil

Skjermdump fra nrk.no 14. september 2018.
Skjermdump fra nrk.no 14. september 2018.
NTBs «fakta om staten Israel» er borte fra NRK-sak.

På morgenkvisten 12. september publiserte NRK en NTB-artikkel om Oslo-avtalen. Samme ettermiddag publiserte MIFF en artikkel hvor vi kritiserte noen avsnitt i artikkelen. Samme kveld publiserte MIFF en artikkel nummer to hvor vi påpekte alle feil og unnlatelsessynder som NTB kom med i en tilhørende «faktaramme». MIFFs artikkel ble publisert klokken 21.50 onsdag 12. september.

NRKs sak er oppdatert siste gang torsdag 13. september kl. 00.16, to timer og 26 minutt etter MIFFs artikkel ble publisert. Det er sannsynligvis på dette tidspunktet at faktarammen ble fjernet.

MIFF kan ikke slå fast at det er noen direkte kobling mellom MIFFs kritikk og NRKs redaksjonelle grep, men vi kan i hvert fall slå fast at NRK har gjort det rette. Norske redaksjoner som vil ta vare på troverdighet i sin Midtøsten-dekning må være ekstremt varsomme i sin bruk av NTB, som i årevis har utmerket seg med feil på feil, ensidighet og demoniserende kampanjejournalistikk.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart