Etter MIFF-kritikk har NRK fjernet NTBs «faktaramme» som var full av feil

NTBs «fakta om staten Israel» er borte fra NRK-sak.
Skjermdump fra nrk.no 14. september 2018.
Skjermdump fra nrk.no 14. september 2018.

På morgenkvisten 12. september publiserte NRK en NTB-artikkel om Oslo-avtalen. Samme ettermiddag publiserte MIFF en artikkel hvor vi kritiserte noen avsnitt i artikkelen. Samme kveld publiserte MIFF en artikkel nummer to hvor vi påpekte alle feil og unnlatelsessynder som NTB kom med i en tilhørende «faktaramme». MIFFs artikkel ble publisert klokken 21.50 onsdag 12. september.

NRKs sak er oppdatert siste gang torsdag 13. september kl. 00.16, to timer og 26 minutt etter MIFFs artikkel ble publisert. Det er sannsynligvis på dette tidspunktet at faktarammen ble fjernet.

MIFF kan ikke slå fast at det er noen direkte kobling mellom MIFFs kritikk og NRKs redaksjonelle grep, men vi kan i hvert fall slå fast at NRK har gjort det rette. Norske redaksjoner som vil ta vare på troverdighet i sin Midtøsten-dekning må være ekstremt varsomme i sin bruk av NTB, som i årevis har utmerket seg med feil på feil, ensidighet og demoniserende kampanjejournalistikk.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise