MIFFs aksjon toppsak i Aftenposten

Aksjonen mot årets Operasjon Dagsverk var toppsak på Aftenposten.no.
MIFFs aksjon mot årets Operasjon Dagsverk var hovedsak på Aftenposten.no torsdag 20. september. (Foto: Faksimile Aftenposten)
MIFFs aksjon mot årets OD var hovedsak på Aftenposten.no torsdag 20. september. (Foto: Faksimile Aftenposten)

18. september sendte MIFF ut et brev til nesten alle ungdomsskoler og videregående skoler i Norge om hvorfor årets Operasjon Dagsverk burde boikottes. Torsdag 20. september var aksjonen toppsak på Aftenposten.no.

«Boikott-brev er blitt sendt til 1400 skoler som oppfordres til trekke seg fra årets elevdugnad som skal gå til palestinsk ungdom. Avsender er organisasjonen Med Israel for fred (MIFF)», skriver Aftenposten.

MIFFs daglige leder, Conrad Myrland, blir intervjuet i artikkelen. Han får spørsmål om hvorfor MIFF oppfordrer skoler og elever til å boikotte OD.

– Kort fortalt fordi pengene går til en organisasjon i Norge og tre organisasjoner blant palestinere som har en ekstrem ytterliggående politikk, forteller Myrland.

Avisen trekker også fram at flere lokallag av Fremskrittspartiet ungdom går inn for boikott av årets OD-aksjon, på grunn av at årets samarbeidspartner er Israel-fiendtlig.

Frida Jøraholmen Andresen, leder i OD, sier én skole allerede har trukket seg. I tillegg har flere skoler bedt om mer informasjon om prosjektet.

Her kan du høre en debatt mellom MIFFs Conrad Myrland og ODs Frida Jøraholmen Andresen sendt 14. september på Studentradioen i Bergen:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise