Etter kritikk fra MIFF endret NRK sin oppsummering av konflikten

Endret etter ett døgn.

Skjermdump fra https://www.nrk.no/nyheter/den-israelsk-palestinske-konflikten-1.11060771
Skjermdump fra https://www.nrk.no/nyheter/den-israelsk-palestinske-konflikten-1.11060771

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Onsdag 17. oktober stilte MIFF et enkelt spørsmål til NRKs utenrikssjef. På NRKs temaside om «Den israelsk-palestinske konflikten» var temaet «oppsummert» slik:

«Over 700.000 israelske bosettere bor i nærmere 240 bosetninger og såkalte utposter på den israelskokkuperte Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem. Bosetningene er opprettet i strid med den fjerde Genèvekonvensjonen.»

MIFFs spørsmål til Knut Magnus Berge ble stilt på Twitter: Synes du dette er en veldig god, god, middels, dårlig eller veldig dårlig oppsummering av “den israelsk-palestinske konflikten”?

Etter noen timer svarte Berge følgende: «Hei. Denne teksten oppsummerer ei av hovudutfordringane i den israelsk-palestinske konflikten, nemleg busettingane. Dersom spørsmålsstillinga handlar om at teksten ikkje oppsummerer heile den israelsk-palestinske konflikten er eg einig. Derfor justerer vi.»

En dag senere har NRK gjennomført sin justering. Oppsummeringen av «Den israelsk-palestinske konflikten» lyder nå:

«Konflikten mellom israelere og palestinere handler om kontrollen over landområdet. Oslo-avtalens mål om to stater er ikke gjennomført. Viktige stridspunkter er israelske okkupasjon og bosettinger, palestinsk splittelse og voldelig motstand.»

Etter MIFF-kritikk har NRK fjernet NTBs «faktaramme» som var full av feil

Den snevre Midtøsten-forståelsen ble avslørt

NRK valgte å lage radioteater av fjorårets giftigste tekst mot Israel

Er dette fredelige demonstranter, NRK?

Det må være et arbeidsuhell, men NRK har faktisk helt rett om Jerusalem!

NRK tar faktisk helt feil

Dagsrevyen ble innhentet av virkeligheten, men ikke før de hadde gitt fake news to ganger

Forrige artikkelBelgia kutter all bistand til palestinsk utdanning på grunn av terrorhyllest
Neste artikkelHva KrFere som bryr seg om Israel må tenke på før de velger mellom Erna og Jonas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.