Hvordan dekker norske nettaviser historiens kraftigste rakettangrep mot Israel fra Gaza?

Er du overrasket?

Skjermdump fra vg.no.
Skjermdump fra vg.no.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Granat- og rakettangrepene mot Israel det siste døgnet har vært de mest intense noen gang, også mer intenst enn de mest intense døgnene av krigen i 2014, ifølge Times of Israel.

Når Midtøstens eneste demokrati og rettsstat blir utsatt for dødelig rakettregn fra islamistiske terrorgrupper, skulle du tro dette ble dekket av norske nettaviser? La oss ta en sveip over situasjonen rundt kl. 13.00 tirsdag 13. november, om lag 21-22 timer etter at rakettangrepene startet.

 

NRK

Omkring 50 prosent ned på forsiden har NRK overskriften: «Hardeste luftangrep mot Gaza-stripen siden krigen i 2014. Israel besvarte rakettangrep fra det palestinske området.»

 

VG 

Omlag 80 prosent ned på forsiden har VG denne vinklingen: «Luftangrep mot Gaza etter 300 raketter mot Israel». (Antallet har steget til over 400.)

Øverst til høyre på sin forside, i nyhetstickeren, har VG overskriften «Israeler død etter angrep». Dette er feil. Det var en palestiner fra Hebron som ble drept da en Hamas-rakett slo ned i den israelske byen Ashkelon.

Dagbladet

Omlag 30 prosent ned på forsiden har Dagbladet en overskrift som sier: «Svarer på angrep. Israel med luftangrep mot mål langs hele Gaza-stripen»

Aftenposten

Om lag 15 prosent ned på forsiden har Aftenposten en 7 timer gammel sak med overskriften «Gaza-angrep trolig de mest omfattende siden krigen i 2014». Alt tyder på at avisen tenker på de israelske gjengjeldelsene som angrep.

 

 

Nettavisen

«Gaza-angrep: Mest omfattende siden krigen», skriver Nettavisen. Bildet viser en israelsk buss som ble rammet av en rakett fra Hamas.

 

Dagens Næringsliv 

«Gaza-angrep trolig de mest omfattende siden krigen i 2014», skriver Dagens Næringsliv omkring 80 prosent nede på forsiden.

Forrige artikkelSe regnet av terrorraketter over Israel
Neste artikkelHamas har over 20.000 raketter igjen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.