Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Gro Holm serverte ren oppdiktning i NRK Kveldsnytt

Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 19. desember 2018.
Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 19. desember 2018.
De drepte var ikke bosettere, og hva vet Gro Holm om drapsmannens følelser?

Det begynte godt i NRK Kveldsnytt tirsdag 18. desember. Programleder Rima Iraki innledet innslaget om Israel slik:

«’Det palestinske folket lider fordi deres ledere klamrer seg til 50 år gamle krav.’ Det sa USAs FN-ambassadør Nikky Haley i FNs sikkerhetsråd i dag. I begynnelsen av neste år skal USA legge fram en ny fredsplan, og Haley ber Israel og palestinerne å støtte denne planen.»

Så fortsatte innslaget med reporter Gro Holm. Hun har tidligere vist å være ekstremt selektiv og rote med fakta.

Gro Holm: «En landsby på den okkuperte Vestbredden i går. En israelsk gravemaskin river ned hjemmet til en palestiner som i raseri drepte to jødiske bosettere. En ny omdreining i en ond spiral.»

Illustrasjonsbildene av gravemaskinen er fra Shuweika på Vestbredden 17. desember. Nyhetsbyrået Associated Press melder at hjemmet til palestineren Ashraf Naalweh ble «delvis ødelagt».

Det var IKKE jødiske bosettere den palestinske terroristen Ashraf Naalweh drepte i industriparken Barkan på Vestbredden 7. oktober. Ettbarnsmoren Kim Levengrond Yehezkel (29) var fra Rosh Ha’ayin utenfor Petah Tikva i det sentrale Israel og trebarnsfaren Ziv Hajbi (35) var fra Nir Yisrael i Sør-Israel.

Hvordan kan Holm vite at Naalweh drepte «i raseri»? Når man tar med seg maskinpistol på arbeidsplassen og skyter kolleger på kloss hold så dreper man med overlegg, i kaldt blod, ikke i raseri. Hvis han var så rasende, hvorfor valgte han da å først binde fast Kim med plaststrips før han drepte henne?

Terroristen må også i forkant ha planlagt flukten og skjulestedet. Først 13. desember ble han funnet av israelske sikkerhetsstyrker. Da var han fortsatt bevæpnet, og ble drept i en skuddveksling med israelske soldater. Flere av hans familiemedlemmer er siktet for ikke å ha meldt fra om Naalwehs forberedelser til å gjennomføre drapene.

Gro Holm fortsatte: «FNs koordinator for Midtøsten, plasserte i FNs sikkerhetsråd i dag hovedansvaret for manglende fredsprosess på Israel.»

De som leser hele innlegget til Nickolay Mladenov vil se at han aldri brukte slike ord. Ja, han kritiserte nok Israel mest (noe som ligger i «bestillingene» han har fått fra det urettferdige FN-systemet), men han kritiserte også Hamas og palestinske selvstyremyndigheter. Også John Kerry kom med sterk kritikk av palestinsk side da han holdt sin siste store tale om konflikten i 2016, men også da valgte Gro Holm å skjule det for sine norske lesere.

Det passet også dårlig for NRK å gjengi Mladenovs faktaopplysninger om at antallet godkjente planer eller anbud for bygging på Vestbredden har vært på et svært lavt nivå i rapporteringsperioden.

OPPDATERING: Gro Holm beklager feil på Kveldsnytt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart