Gro Holm serverte ren oppdiktning i NRK Kveldsnytt

De drepte var ikke bosettere, og hva vet Gro Holm om drapsmannens følelser?

Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 19. desember 2018.
Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 19. desember 2018.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det begynte godt i NRK Kveldsnytt tirsdag 18. desember. Programleder Rima Iraki innledet innslaget om Israel slik:

«’Det palestinske folket lider fordi deres ledere klamrer seg til 50 år gamle krav.’ Det sa USAs FN-ambassadør Nikky Haley i FNs sikkerhetsråd i dag. I begynnelsen av neste år skal USA legge fram en ny fredsplan, og Haley ber Israel og palestinerne å støtte denne planen.»

Så fortsatte innslaget med reporter Gro Holm. Hun har tidligere vist å være ekstremt selektiv og rote med fakta.

Gro Holm: «En landsby på den okkuperte Vestbredden i går. En israelsk gravemaskin river ned hjemmet til en palestiner som i raseri drepte to jødiske bosettere. En ny omdreining i en ond spiral.»

Illustrasjonsbildene av gravemaskinen er fra Shuweika på Vestbredden 17. desember. Nyhetsbyrået Associated Press melder at hjemmet til palestineren Ashraf Naalweh ble «delvis ødelagt».

Det var IKKE jødiske bosettere den palestinske terroristen Ashraf Naalweh drepte i industriparken Barkan på Vestbredden 7. oktober. Ettbarnsmoren Kim Levengrond Yehezkel (29) var fra Rosh Ha’ayin utenfor Petah Tikva i det sentrale Israel og trebarnsfaren Ziv Hajbi (35) var fra Nir Yisrael i Sør-Israel.

Hvordan kan Holm vite at Naalweh drepte «i raseri»? Når man tar med seg maskinpistol på arbeidsplassen og skyter kolleger på kloss hold så dreper man med overlegg, i kaldt blod, ikke i raseri. Hvis han var så rasende, hvorfor valgte han da å først binde fast Kim med plaststrips før han drepte henne?

Terroristen må også i forkant ha planlagt flukten og skjulestedet. Først 13. desember ble han funnet av israelske sikkerhetsstyrker. Da var han fortsatt bevæpnet, og ble drept i en skuddveksling med israelske soldater. Flere av hans familiemedlemmer er siktet for ikke å ha meldt fra om Naalwehs forberedelser til å gjennomføre drapene.

Gro Holm fortsatte: «FNs koordinator for Midtøsten, plasserte i FNs sikkerhetsråd i dag hovedansvaret for manglende fredsprosess på Israel.»

De som leser hele innlegget til Nickolay Mladenov vil se at han aldri brukte slike ord. Ja, han kritiserte nok Israel mest (noe som ligger i «bestillingene» han har fått fra det urettferdige FN-systemet), men han kritiserte også Hamas og palestinske selvstyremyndigheter. Også John Kerry kom med sterk kritikk av palestinsk side da han holdt sin siste store tale om konflikten i 2016, men også da valgte Gro Holm å skjule det for sine norske lesere.

Det passet også dårlig for NRK å gjengi Mladenovs faktaopplysninger om at antallet godkjente planer eller anbud for bygging på Vestbredden har vært på et svært lavt nivå i rapporteringsperioden.

OPPDATERING: Gro Holm beklager feil på Kveldsnytt.

Forrige artikkelPalestinere har mer tro på væpnet kamp enn diplomati med Israel
Neste artikkelYouTube snur – MIFFs film som avslører terrorpropagandaen til Hamas er tilbake
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.