Kan man virkelig stole på NTB?

Det spørs om NTBs nye nyhetsredaktør Sarah Sørheim har lest MIFFs rapport.
39 år gamle Sarah Sørheim er ansatt som ny nyhetsredaktør i Norsk Telegrambyrå. (Foto: Wikimedia Commons)
39 år gamle Sarah Sørheim er ansatt som ny nyhetsredaktør i Norsk Telegrambyrå. (Foto: Wikimedia Commons)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Onsdag 20. februar ble det offentliggjort at Sarah Sørheim (39) er ansatt som ny nyhetsredaktør i Norsk Telegrambyrå (NTB). Sørheim kommer fra jobben som kulturredaktør i Aftenposten. Hun har tidligere ledet Etter Børs-redaksjonen i Dagens Næringsliv og vært kulturredaktør i Klassekampen.

– Jeg vil gå «all in» i nyhetsarbeidet, sier hun til sin nye arbeidsgiver.

Den nye redaktøren trekker fram troverdighet som spesielt viktig for NTB.

– NTB har utrolig høy troverdighet. Det er en helt unik posisjon, og det er helt avgjørende at vi bevarer den og videreutvikler den. Man kan stole på NTB, sier Sørheim.

Men kan man virkelig stole på Norsk Telegrambyrå? Det spørs om Sørheim har lest MIFFs rapport – Not To Believe – om NTBs svik mot leserne. Den peker på NTBs ekstreme overdekning, faktafeil og ensidighet i dekningen av konfliktene som Israel er involvert i. Det har bidratt til å skape falske bilder av Israel og Midtøsten som har festet seg i store deler av det norske folk.

Nyhetsredaktøren har en jobb å gjøre for at man virkelig kan stole på NTB.

– Det høres kanskje ut som en klisjé, men jeg har lyst til å være med å forme «framtidens NTB», som selvfølgelig må bygges på den utrolige viktige og sentrale posisjonen byrået har i dag. Det blir kjempespennende å utvikle det videre, sier Sørheim om sin nye jobb.

MIFF vil sørge for at NTBs nye nyhetsredaktør får tilgang på rapporten, slik at «fremtidens NTB» ikke gjør de samme feilene som «fortidens NTB».

Vi ønsker Sørheim lykke til i jobben!

Les hele rapporten her

Last ned PDF av rapporten: MIFFs rapport om NTBs dekning: Not To Believe (ca 5 MB)


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise