Dagbladet ga spalteplass til mann som sprer antisemittiske bilder og vil straffe norsk forfatter på Golan som IS-kvinner

I et leserinnlegg i Dagbladet tirsdag 12. mars foreslår Gunnar Løkkebø å ta statsborgerskapet fra nordmenn som bor på Golan-høyden.

Faksmile fra Dagbladet 12. mars 2019.
Faksmile fra Dagbladet 12. mars 2019.

Gunnar Løkkebø sammenligner to muslimske, somaliske jenter fra Bærum som dro til «kalifatet» til IS og den norske forfatteren Geir Olav Jørgensen som en tid bodde på den israelske delen av Golan-høyden.

«Både Jørgensen og disse to søstrene er altså tilsynelatende fredelige norske statsborgere som var med å okkupere hver sine deler av Syria, med støtte av hver sin våpenmakt,» skriver Løkkebø. Han foreslår å ta amerikanske og europeiske statsborgerskap fra dem som bor i israelsk-okkuperte områder.

Løkkebø skriver: «Etter det jeg har lest, så har flertallet av israelske borgere med jødisk bakgrunn, mer enn ett statsborgerskap. Dermed har de stemmerett og påvirkning i flere land, og kan fritt veksla mellom det å bo i for eksempel USA eller Europa og det å være okkupanter på Vestbredden eller Golan.»

Det er feil. Ifølge en meningsmåling fra Shiluv/Ipanel i 2016 hadde kun 17 prosent av israelere et utenlandsk pass. Et flertall av jødene i Israel har bakgrunn fra arabiske land og muslimsk-dominerte områder, bare et lite mindretall har bakgrunn i vestlige land. I alle arabiske land utenom Libanon og Tunisia ble jødene, som et ledd i økt forfølgelse og diskriminering etter 1948, fratatt sine statsborgerskap.

De siste årene har terrororganisasjonen IS deltatt i en krig som har krevd livet til over en halv million mennesker. I samme periode har den israelske delen av Golan-høyden vært den mest fredelige delen av Midtøsten.

Ser man på Facebook-veggen til Løkkebø, burde det neppe komme som noen overraskelse at han ikke klarer å se forskjell på en norsk skjønnlitterær forfatter som bor med familien sin på Golan og norske jenter som verver seg til tjeneste for en islamistisk terrororganisasjon.

16. mai 2018 publiserte Løkkebø et bilde som kobler Israels statsminister Benjamin Netanyahu med Nazi-Tysklands diktator Adolf Hitler. Over bildene er teksten «Lebensraum». Løkkebø la til som egen kommentar: «Nokon meinar at å drepa er ei løysing, men på kva?»

The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) har vedtatt en arbeidsdefinisjon på antisemittisme. Der heter det blant annet: «Aktuelle eksempler på antisemittisme i det offentlige liv, i mediene, skolen, på arbeidsplassen og i den religiøse sfære kan være (…) sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk.»

En israelsk tilbaketrekning fra Golan-høyden ville belønnet Syria for sin tidligere aggresjon fra området, utvidet området for den syriske borgerkrigen og gitt større lebensraum for antisemitter.

Skjermdump fra Gunnar Løkkebøs Facebook-vegg 13. mars 2019.
Skjermdump fra Gunnar Løkkebøs Facebook-vegg 13. mars 2019.
Forrige artikkelTre hundre samlet til festmøte for norsk-israelsk samarbeid
Neste artikkelSV vil at denne norske byen skal velge Israel-boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.