NRK endret bildetekst etter protest fra MIFF

Tel Aviv er ikke okkupert land.

Hvis NRK hadde gjort faktasjekk på Palestinakomiteen ville denne bildeteksten fremstått litt mindre pinlig.
Hvis NRK hadde gjort faktasjekk på Palestinakomiteen ville denne bildeteksten fremstått litt mindre pinlig.

Torsdag 4. april publiserte NRK en ny artikkel i den lange føljetongen av saker om at Palestinakomiteen ikke liker at Israel vant Eurovision og er vert for finalene i mai 2019: Palestinakomiteen mener KEiiNO bør boikotte finalen i Israel. – Uaktuelt, svarer KEiiNO-Fred.

Hvor mange ganger skal NRK og andre norske medier melde om protestene mot Eurovision i Israel før det ikke lenger er noen nyhet?

Kort tid etter at NRK publiserte sin artikkel torsdag ettermiddag, sendte MIFFs medarbeider Geir Knutsen inn en protest til journalisten. I bildeteksten hadde NRK skrevet: «Leder Kathrine Jensen i Palestinakomiteen mener det er uetisk å holde verdens største musikkshow på okkupert land.» (Se skjermdump i topp av artikkeln.)

Geir Knutsen skrev: «Hennes omtale av Tel Aviv som «okkupert land» i billedteksten understreker bare hvor ekstrem hun er, og at utslettelse av Israel er det endelige målet. Hovedårsaken til at det ikke blir fred er at Israels fiender ikke vil anerkjenne jødenes rett til selvbestemmelse i Israel, uansett størrelse på landet.»

Fredag 5. april er NRKs bildetekst endret: «Leder Kathrine Jensen i Palestinakomiteen mener KEiiNO ville oppnådd mer ved å boikotte ESC. – Dette ville ha gitt dem stor internasjonal oppmerksomhet, mener hun.»

Slik ser bildeteksten ut etter at Tel Aviv ikke lenger er omtalt som "okkupert land".
Slik ser bildeteksten ut etter at Tel Aviv ikke lenger er omtalt som “okkupert land”.
Forrige artikkelBeresheet har tatt sine første bilder av månens overflate
Neste artikkelI denne beduinlandsbyen stemmer nesten alle på Netanyahu
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.