NRK snur opp ned på Madonna i Eurovision

Det fortsetter med fake news fra NRK, også på andre gangs forsøk.
Madonna-dukke i Madame Tussauds i Las Vegas og innfelt skjermdump fra nrk.no. (Foto: Luke Rauscher, flickr.com)
Madonna-dukke i Madame Tussauds i Las Vegas og innfelt skjermdump fra nrk.no. (Foto: Luke Rauscher, flickr.com)

Klokken 14.44 torsdag 16. mai publiserte Nrk.no følgende notis:

«Madonna til Eurovision

Madonna skal opptre på Eurovision i Tel Aviv lørdag, det ble klart i dag, ifølge den israelske kringkasteren KAN. Det har lenge vært tvil om Madonna ville stille opp, eller om hun ville boikotte arrangementet.»

En tipser til MIFF sikret seg skjermdump av meldingen.

Vedkommende kontaktet NRK og påpekte feilen.

Klokken 16.26 er meldingen ørlite endret. Men heller ikke på andre forsøk har NRK fått det til.

«Madonna til Eurovision

Madonna skal opptre på Eurovision i Tel Aviv lørdag, det ble klart i dag, ifølge den israelske kringkasteren KAN. Det har lenge vært tvil om Madonna ville stille opp etter at hun er blitt oppfordret til å boikotte arrangementet.»

Faktasjekk

NRK tar helt feil. Det har lenge vært helt klart at Madonna kom til å stille opp i Eurovision i Israel, i hvert fall tilbake til begynnelsen av april. Madonna har flere ganger tidligere hatt konserter i Israel, og hun er like mange ganger blitt oppfordret til å boikotte. Madonna har avvist dette umoralske presset her gang.

Madonna ankom Israel for noen dager siden. Usikkerheten de siste dagene har ikke vært knyttet til oppfordringer om å boikotte, men til å få avklart kontrakten mellom EBU og Madonna.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel– Netanyahu ødelegger landet for å redde sitt eget skinn
Neste artikkelBli med på Eurovision-festen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise