Suveren seier til Mads Gilbert

Bare Odd Karsten Tveit kan måle seg med Mads Gilbert i å skape det falske bildet av Israel.

Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)
Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)

Fra 2. mai til 2. juni har MIFF latt våre nettlesere si sin mening: Er det Nils Butenschøn, Mads Gilbert, Lars Gule, Odd Karsten Tveit, Hilde Henriksen Waage, Kåre Willoch, Sidsel Wold eller andre som har gjort mest for å skape det falske bildet av Israel i Norge?

Lørdag 1. juni omtalte Dagbladet MIFFs måling.

Etter én måned og et par tusen stemmer er dommen klar: Mads Gilbert (35,4 prosent) og Odd Karsten Tveit (25,8 prosent) blir opplevd som de verste.

Bak følger

  • Sidsel Wold 14,7 prosent
  • Kåre Willoch 10,1 prosent
  • Lars Gule 5,5 prosent
  • Hilde Henriksen Waage 4,8 prosent
  • Nils Butenschøn 1,2 prosent

Sammen med målingen publiserte MIFF en oversikt over faktasjekker og kommentarer vi har skrevet om disse journalistene, politikerne og akademikerne.

Her finner du nok forklaringen på at Gilbert vant. Under og etter opphold på Gazas sykehus under militære konfrontasjoner mellom Israel og Hamas har den norske legen markert seg nasjonalt og internasjonalt som en stemme som aldri mister en mulighet til å demonisere den jødiske staten.  

Ikke alle vet at

Mads Gilbert hevder han er for rettferdighet for det israelske folk! Det er ikke det eneste alternative faktum Rødt-politikeren kom med i et intervju med partileder Bjørnar Moxnes i 2017.

Også i mai 2018 kom det feil på feil fra Gilbert. Medisintidsskriftet Lancet serverte anti-Israel propaganda i årevis. Men så snudde det i 2014. Vil det noen gang snu for Mads Gilbert?

Forrige artikkelAvsluttet Israel-konferansen i Kristiansand
Neste artikkelTo israelske angrep mot mål i Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.