Skoleeksempel på tendensiøs overskrift

Hvordan er det mulig?

Skjermdump fra NRK tekst-tv.

«Palestinsk bilfører skutt og drept», meldte NRK tekst-tv kl. 15 fredag 16. august. NRK meldte også samme overskrift som en nyhetsnotis på sin nettside, den er tidsstemplet 15.39.

Da var det gått over to og en halv time etter at palestineren Ala’a Harimi (26) fra Betlehem kastet den stjålne bilen han kjørte i til side og meide ned det israelske søskenparet Nahum (17) og Noam Nevis (19). Gutten ble alvorlig skadet og den unge kvinnen moderat skadet. En video av hendelsen tatt opp fra dashkameraet til en bil som fulgte like bak, tyder på at dette var et rent drapsforsøk med kjøretøy.

Men altså, NRK vinkling: Palestinsk bilfører skutt og drept.

NRKs tekst: «En palestinsk bilfører er skutt og drept etter at han kjørte på og skadet to israelske tenåringer på den okkuperte Vestbredden, ifølge den israelske hæren.»

Times of Israel skriver: Bilen kantret etter angrepet, og da angriperen prøvde å komme seg ut av den, ble han skutt og drept av en politioffiser utenfor tjeneste som kjørte bak ham.»

I en rekke tilfeller har terrorister som først bruker kjøretøy som våpen forlatt kjøretøyet etter kollisjonen for deretter å fortsette angrep med ulike håndvåpen. Dersom terroristen hadde overlevd hendelsen ville han fått store månedlige utbetalinger fra palestinske selvstyremyndigheter som belønning fordi han, med det som ser ut til å være fullt overlegg, krasjet inn i to jødiske tenåringer. Det var det ikke plass til å nevne i NRKs notis.

Forrige artikkelTo israelske tenåringer alvorlig skadet i terrorangrep
Neste artikkelUrolig helg langs Gaza-grensen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.