Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Skoleeksempel på tendensiøs overskrift

Skjermdump fra NRK tekst-tv.
Hvordan er det mulig?

«Palestinsk bilfører skutt og drept», meldte NRK tekst-tv kl. 15 fredag 16. august. NRK meldte også samme overskrift som en nyhetsnotis på sin nettside, den er tidsstemplet 15.39.

Da var det gått over to og en halv time etter at palestineren Ala’a Harimi (26) fra Betlehem kastet den stjålne bilen han kjørte i til side og meide ned det israelske søskenparet Nahum (17) og Noam Nevis (19). Gutten ble alvorlig skadet og den unge kvinnen moderat skadet. En video av hendelsen tatt opp fra dashkameraet til en bil som fulgte like bak, tyder på at dette var et rent drapsforsøk med kjøretøy.

Men altså, NRK vinkling: Palestinsk bilfører skutt og drept.

NRKs tekst: «En palestinsk bilfører er skutt og drept etter at han kjørte på og skadet to israelske tenåringer på den okkuperte Vestbredden, ifølge den israelske hæren.»

Times of Israel skriver: Bilen kantret etter angrepet, og da angriperen prøvde å komme seg ut av den, ble han skutt og drept av en politioffiser utenfor tjeneste som kjørte bak ham.»

I en rekke tilfeller har terrorister som først bruker kjøretøy som våpen forlatt kjøretøyet etter kollisjonen for deretter å fortsette angrep med ulike håndvåpen. Dersom terroristen hadde overlevd hendelsen ville han fått store månedlige utbetalinger fra palestinske selvstyremyndigheter som belønning fordi han, med det som ser ut til å være fullt overlegg, krasjet inn i to jødiske tenåringer. Det var det ikke plass til å nevne i NRKs notis.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart