Skoleeksempel på tendensiøs overskrift

Hvordan er det mulig?
Skjermdump fra NRK tekst-tv.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

«Palestinsk bilfører skutt og drept», meldte NRK tekst-tv kl. 15 fredag 16. august. NRK meldte også samme overskrift som en nyhetsnotis på sin nettside, den er tidsstemplet 15.39.

Da var det gått over to og en halv time etter at palestineren Ala’a Harimi (26) fra Betlehem kastet den stjålne bilen han kjørte i til side og meide ned det israelske søskenparet Nahum (17) og Noam Nevis (19). Gutten ble alvorlig skadet og den unge kvinnen moderat skadet. En video av hendelsen tatt opp fra dashkameraet til en bil som fulgte like bak, tyder på at dette var et rent drapsforsøk med kjøretøy.

Men altså, NRK vinkling: Palestinsk bilfører skutt og drept.

NRKs tekst: «En palestinsk bilfører er skutt og drept etter at han kjørte på og skadet to israelske tenåringer på den okkuperte Vestbredden, ifølge den israelske hæren.»

Times of Israel skriver: Bilen kantret etter angrepet, og da angriperen prøvde å komme seg ut av den, ble han skutt og drept av en politioffiser utenfor tjeneste som kjørte bak ham.»

I en rekke tilfeller har terrorister som først bruker kjøretøy som våpen forlatt kjøretøyet etter kollisjonen for deretter å fortsette angrep med ulike håndvåpen. Dersom terroristen hadde overlevd hendelsen ville han fått store månedlige utbetalinger fra palestinske selvstyremyndigheter som belønning fordi han, med det som ser ut til å være fullt overlegg, krasjet inn i to jødiske tenåringer. Det var det ikke plass til å nevne i NRKs notis.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTo israelske tenåringer alvorlig skadet i terrorangrep
Neste artikkelUrolig helg langs Gaza-grensen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise