Helsemagasinet gir spalteplass til amerikansk antisemitt

– Nynazistisk språkbruk, skriver Alan Dershowitz.

Helsemagasinet vitenskap og fornuft nr. 5/2019. (Faksimile fra Helsemagasinets Facebook-side)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Helsemagasinet vitenskap og fornuft kom ut med årets femte utgave denne uken. I bladet inngår en artikkel av Philip M. Giraldi, oversatt av ansvarlig redaktør Dag Viljen Poleszynski.

I artikkelen peker Giraldi ut USA, Saudi-Arabia og Israel som «monstre», «en ond troika». «Like ofte [ukentlig] får vi høre om en ny grusomhet av israelere påført forsvarsløse arabere bare fordi de har makt til det,» skriver Giraldi.

Giraldi er en klassisk antisemitt, som holder fast på og distribuerer konspirasjonsteorier om jødisk penger og makt. «Jødiske grupper og rike individuelle givere kontrollerer ikke bare politikerne, de eier og driver media og underholdningsindustrien,» skrev Giraldi i september 2017. I samme artikkel foreslo han at det bør settes merkelapp på «de amerikanske jøder som mangler de minste rester av integritet» når de fremstår på TV, «det vil være som en advarsel-lapp på en flaske med rottegift».

Helsemagasinet lar Giraldi komme med en lignende lekse på norsk:

«Sannheten er at all amerikansk utenrikspolitikk i løpet av det kommende året vil være utformet for å blidgjøre bestemte valgkretser som vil være avgjørende for presidentvalget i 2020. Man kan regne med enda flere innrømmelser til Israel og dens morderiske kriminelle, statsminister Benjamin Netanyahu (f. 1949), for å kapre jødiske stemmer og, enda viktigere, penger.» Han anklager også jødiske oligarker (som Sheldon B. Adelson) for å «bestikke korrupte politikere».

Konspirasjonsteoriene mot USA er minst like ville: «I løpet av neste uke kan vi amerikanere føre krig mot Mongolia,» avslutter han.

Sitater av Giraldi gjengitt på Wikipedia-siden viser at han har trukket Holocaust i tvil og antydet at Israel stod bak 11. september-angrepene mot USA i 2001. Giraldi mener Israel har «manipulert USA».

– Giraldi bruker nynazistiske språkbruk. (…) Hans artikler hører til på antisemittiske nettsider, skriver jusprofessor Alan Dershowitz. Den siste utgaven av Helsemagasinet burde tydeligvis hatt noen advarsel-lapper på forsiden.

Forrige artikkelSå nære var Israel og Hizbollah en krig
Neste artikkelSnart kan du sette tennene i fremtidens biff
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.