Helsemagasinet gir spalteplass til amerikansk antisemitt

- Nynazistisk språkbruk, skriver Alan Dershowitz.
Helsemagasinet vitenskap og fornuft nr. 5/2019. (Faksimile fra Helsemagasinets Facebook-side)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Helsemagasinet vitenskap og fornuft kom ut med årets femte utgave denne uken. I bladet inngår en artikkel av Philip M. Giraldi, oversatt av ansvarlig redaktør Dag Viljen Poleszynski.

I artikkelen peker Giraldi ut USA, Saudi-Arabia og Israel som «monstre», «en ond troika». «Like ofte [ukentlig] får vi høre om en ny grusomhet av israelere påført forsvarsløse arabere bare fordi de har makt til det,» skriver Giraldi.

Giraldi er en klassisk antisemitt, som holder fast på og distribuerer konspirasjonsteorier om jødisk penger og makt. «Jødiske grupper og rike individuelle givere kontrollerer ikke bare politikerne, de eier og driver media og underholdningsindustrien,» skrev Giraldi i september 2017. I samme artikkel foreslo han at det bør settes merkelapp på «de amerikanske jøder som mangler de minste rester av integritet» når de fremstår på TV, «det vil være som en advarsel-lapp på en flaske med rottegift».

Helsemagasinet lar Giraldi komme med en lignende lekse på norsk:

«Sannheten er at all amerikansk utenrikspolitikk i løpet av det kommende året vil være utformet for å blidgjøre bestemte valgkretser som vil være avgjørende for presidentvalget i 2020. Man kan regne med enda flere innrømmelser til Israel og dens morderiske kriminelle, statsminister Benjamin Netanyahu (f. 1949), for å kapre jødiske stemmer og, enda viktigere, penger.» Han anklager også jødiske oligarker (som Sheldon B. Adelson) for å «bestikke korrupte politikere».

Konspirasjonsteoriene mot USA er minst like ville: «I løpet av neste uke kan vi amerikanere føre krig mot Mongolia,» avslutter han.

Sitater av Giraldi gjengitt på Wikipedia-siden viser at han har trukket Holocaust i tvil og antydet at Israel stod bak 11. september-angrepene mot USA i 2001. Giraldi mener Israel har «manipulert USA».

– Giraldi bruker nynazistiske språkbruk. (…) Hans artikler hører til på antisemittiske nettsider, skriver jusprofessor Alan Dershowitz. Den siste utgaven av Helsemagasinet burde tydeligvis hatt noen advarsel-lapper på forsiden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSå nære var Israel og Hizbollah en krig
Neste artikkelSnart kan du sette tennene i fremtidens biff
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise