Ikke noe nytt at NRK gir fake news til skoleelever

I over to år har NRK for eksempel forkynt at Hamas ikke lenger vil utslette Israel, stikk i strid med gruppens eget policy dokument og uttalelser.

Skjermdump fra nrk.no 5. september 2019: I over to år har denne fake news-overskriften ligget ute.

Onsdag 5. september meldte NRK at programmet Folkeopplysningen i et halvt år har forsøkt å manipulere elever ved Lillestrøm videregående skole til å stemme på Senterpartiet under skolevalget.

– Vi har lagd falske nyheter som vi har spredd, men også avgrensa til bare Lillestrøm videregående skole og til de som er i riktig alder, for å unngå å påvirke andre enn akkurat dem, sier programleder Andreas Wahl.

Målet, skriver NRK, var å belyse hvordan og eventuelt hvor enkelt man kan påvirke et valg, og lage et program som forteller hvordan og hvorfor man må være kritisk til hvilke kilder man leser.

Norske skoleelever må først og fremst være kritisk til NRK. Det forklarer Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, i denne direktesendingen fra 5. september.

Se fra Youtube

Se fra Facebook

Ikke noe nytt at NRK gir fake news til skoleelever

Ikke noe nytt at NRK gir fake news til skoleelever

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Torsdag 5. september 2019
Forrige artikkelIsraelske brannmenn skal hjelpe til i brannslukningsarbeidet i Amazonas
Neste artikkel– Jøder i Hebron er ikke et hinder for fred, men en test på sameksistens
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.