Letnes fortsetter å villede om Iran

Når Letnes hevder at «Iran står fast på en tostatsløsning», blir hun motsagt av Irans øverste leder.

Per Sandbergs iransk-norske samboer Bahareh Letnes demoniserte Israel på TV2 Nyhetskanalen søndag 22. september. (Skjermdump fra TV2)

«Midtøsten er et område for muslimer… Israel står bak de fleste problemer i Midtøsten…»

Bahareh Letnes kom med slike rasistiske og demoniserende uttalelser på TV2 Nyhetskanalen søndag 22. september. TV2 laget først en nettsak på innslaget, men trakk det senere tilbake. MIFF var de første som publiserte klippet i sin helhet med våre kommentarer. Vi påpekte også at Letnes er et ektefødt barn av den islamske revolusjonen. Det hun sier stemmer med hva iranske barn lærte på skolen i hennes generasjon.

Tirsdag 24. september begynte Letnes å beklage sine «dårlige ordvalg», først overfor Nettavisen, og siden i innlegg i flere medier. I alle beklagelsene fortsetter hun imidlertid å fyre løs mot Israel og forsvare Irans ayatollah-regime.

I innlegg i Dagen (papirutgaven 26. september) og Norge IDAG (og andre medier) hevder Letnes at «Iran står fast på en tostatsløsning».

Det stemmer overhodet ikke. Bare gå til nettsiden til Irans øverste leder ayatollah Khamenei for å se. Budskapet er klart allerede i overskriften: «Det er bare en løsning på Palestina-saken: Ødeleggelse av det israelske regime.» Enhver plan om å dele en palestinsk stat er uakseptabel, sa Khamenei i oktober 2011, ifølge Al Jazeera. Letnes sa til TV2 at hun «aldri [blir] fanget eller påvirket særlig av vestlige medier». Her gir MIFF henne sannheten fra ikke-vestlige kilder.

«Israel vil og skal bestå,» skriver Letnes. Det hjelper lite når Irans ledere sier det motsatte.

«Iran har aldri angrepet noen, og vil aldri bruke militær makt uten å selv bli angrepet,» skriver Letnes.

De første angrepene fra Den islamske republikken etter revolusjonen i 1979 kom mot landets egne innbyggere. Tusenvis av mennesker ble drept og henrettet i årene som fulgte. I etterkant har Iran fortsatt sine angrep og sin terrorstøtte i en rekke land. Senest i oktober 2018 opplyste danske myndigheter at iransk etterretning hadde planlagt å myrde en opposisjonell iraner på dansk jord.

Forrige artikkelDrapsbølge i israelsk-arabiske byer
Neste artikkelDen ultraortodokse fembarnsmoren som vinner maratonløp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.