Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

NTBs falske overskrifter er tilbake

NTBs artikkel 17. januar. (Skjermdump fra iTromsø)
«Israel angrep Gazastripen for andre dag på rad,» meldte NTB i en overskrift 17. januar.

De siste to døgnene er Israel angrepet med raketter og ballonger fra Gaza-stripen, og Israel har svart med angrep mot militære mål.

NTBs versjon av dette hendelsesforløpet: «Israel angrep Gazastripen for andre dag på rad.» Nyhetsmeldingen er publisert av flere norske medier i morgentimene 17. januar.

Ser man på NTBs egen tekst, kommer det etter hvert fram at Israel ikke angrep Gazastripen blindt, men «bygninger som blir brukt av Hamas». Det fremkommer også at de israelske operasjonene onsdag kveld var svar på rakettangrep fra Gaza og de israelske operasjonene torsdag kveld var svar på at «ballonger med eksplosiver ble sendt over grensen til Israel tidligere på dagen».

NTBs overskrift kunne ha vært: Israel ble angrepet for andre dag på rad.

Overskriften kunne også ha vært: Etter angrep fra Hamas, slo Israel tilbake.

Men nei, tradisjonen tro velger NTB de falske overskrifter.

I februar 2019 publiserte MIFF en rapport som viste at NTB

  • gir en ekstrem overdekning av anklager om krigsforbrytelser rettet mot Israel, til tross for at statistikk over statsbasert vold gir Israel ansvaret for kun 6,7 promille av drepte på verdensbasis fra 1993 til 2017.
  • melder om palestinske flyktninger 25 ganger mer enn jødiske flyktninger, til tross for at flere jøder måtte flykte fra arabiske land etter 1948 enn arabere fra landområdet som ble til staten Israel. Når NTB skriver om jødiske flyktninger, er det bare om flyktninger fra nazismen i Europa, ikke fra arabiske og muslimske land.
  • systematisk overrapporterer den arabisk-israelske konflikten i forhold til andre konflikter som krever ti, hundre og tusen ganger flere menneskeliv.

Rapporten viste også mange titalls eksempler fra 2012 til 2018 hvor NTB har formidlet faktafeil og/ eller presentert en sak ensidig eller mangelfullt.

Les hele rapporten


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart