Ren Fake News fra NRK og VG: Fortier at palestinerne ga input til Trump-planen i minst 37 møter

Det er ingen overraskelse, men NRK startet umiddelbart med kampanjejournalistikk mot Trumps plan.

Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 28. januar 2020.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Allerede i Dagsrevyen tirsdag 28. januar, kort tid etter Trumps presentasjon i Washington sa NRKs reporter Tomm Kristiansen: “Men hvor var palestinerne? De var ikke invitert. President Trump prøvde å invitere palestinernes president Mahmoud Abbas, men han la på da han hørte hvem som ringte.»

Også i de andre nyhetssendingene på TV tirsdag kveld har NRK forsøkt å skape inntrykk av at palestinerne ikke har fått gi noen innspill i Trump-planen. I en nettsak skriver NRK: «Palestinske styresmakter har ikkje vore involverte i arbeidet med den nye planen, og har tidlegare avvist planen heilt.»

I en lederartikkel formidler VG den samme skrøna: «De [palestinerne] har ikke deltatt i utformingen av planen.» I en nyhetssak skriver VG: «Palestinske myndigheter har ikke vært involvert i arbeidet med planen Trump og Netanyahu la frem tirsdag.»  

Dette er ren fake news, enten det kommer fra NRK eller VG. Palestinske selvstyremyndigheter har vært dypt involvert i arbeidet med Trump-planen. Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat har selv opplyst at han har hatt 33 møter med Trumps forhandlere. Abbas hadde i tillegg minst fire møter.

Allerede rundt 9. januar 2018 hadde Saeb Erekat god oversikt over hvordan Trump-planen kom til å bli. Da sendte han et 92 siders notat til Abbas hvor han skisserte mye av det som nå er blitt offentlig. MIFF omtalte dette allerede 20. januar 2018. Allerede den gang sa palestinerne nei.

Helt til det siste prøvde Trump-administrasjonen å få palestinerne med igjen i prosessen. Det er ren fake news at de ikke har vært involvert i arbeidet med den nye planen.

Forrige artikkelSlik ser Trumps visjon for seg at grensene kan bli
Neste artikkelHovedpunktene i Trump-planen på norsk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.