Ren Fake News fra NRK og VG: Fortier at palestinerne ga input til Trump-planen i minst 37 møter

Det er ingen overraskelse, men NRK startet umiddelbart med kampanjejournalistikk mot Trumps plan.
Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 28. januar 2020.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Allerede i Dagsrevyen tirsdag 28. januar, kort tid etter Trumps presentasjon i Washington sa NRKs reporter Tomm Kristiansen: “Men hvor var palestinerne? De var ikke invitert. President Trump prøvde å invitere palestinernes president Mahmoud Abbas, men han la på da han hørte hvem som ringte.»

Også i de andre nyhetssendingene på TV tirsdag kveld har NRK forsøkt å skape inntrykk av at palestinerne ikke har fått gi noen innspill i Trump-planen. I en nettsak skriver NRK: «Palestinske styresmakter har ikkje vore involverte i arbeidet med den nye planen, og har tidlegare avvist planen heilt.»

I en lederartikkel formidler VG den samme skrøna: «De [palestinerne] har ikke deltatt i utformingen av planen.» I en nyhetssak skriver VG: «Palestinske myndigheter har ikke vært involvert i arbeidet med planen Trump og Netanyahu la frem tirsdag.»  

Dette er ren fake news, enten det kommer fra NRK eller VG. Palestinske selvstyremyndigheter har vært dypt involvert i arbeidet med Trump-planen. Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat har selv opplyst at han har hatt 33 møter med Trumps forhandlere. Abbas hadde i tillegg minst fire møter.

Allerede rundt 9. januar 2018 hadde Saeb Erekat god oversikt over hvordan Trump-planen kom til å bli. Da sendte han et 92 siders notat til Abbas hvor han skisserte mye av det som nå er blitt offentlig. MIFF omtalte dette allerede 20. januar 2018. Allerede den gang sa palestinerne nei.

Helt til det siste prøvde Trump-administrasjonen å få palestinerne med igjen i prosessen. Det er ren fake news at de ikke har vært involvert i arbeidet med den nye planen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise