Aftenposten og NRK fortier viktig detalj og lager skremselspropaganda om Jordan-dalen

NRK og Aftenposten skriver om Jordan-dalen og fortier viktig detalj.
Skjermdump av artikkel publisert på nrk.no 1. mars 2020.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

«Dette kunne blitt Palestinas kornkammer. Nå kan nesten alt bli israelsk land,» meldte Aftenposten i en overskrift 1. februar.

Samme dag sendte MIFF spørsmål til journalist Tor Arne Andreassen: Hvorfor skriver du en hel artikkel om Jordan-dalen uten å nevne dette: Trump-planen ber Israel forhandle med palestinerne for å sikre at nåværende landbruksvirksomhet eid eller kontrollert av palestinere kan fortsette uten forstyrrelser eller diskriminering. Ser fram til svar.

Andreassen svarte: «Det kunne sikkert med fordel ha vært med i artikkelen. Jeg antar at palestinerne vil se på dette forslaget i Trump-planen som en dårlig trøst.»

Nøyaktig én måned etter Aftenposten, følgte Kristin Solberg i NRK opp saken: «Bekymret for annektering av Jordandalen» er overskriften 1. mars.

– Hvis Jordan-dalen blir annektert, vil det trolig komme en militærordre om at vi må forlate dette stedet og jorden vår, sier palestineren Ibrahim Daiq til NRK.

Solberg avslutter sin artikkel med et nytt sitat av Daiq: «Vi kommer til å bli værende her, vi kommer til å fortsette å plante, vi, våre barn og våre familier. Vi kommer ikke til å forlate dette stedet selv om de arresterer og dreper oss, uansett hva de gjør, blir vi værende.»

Heller ikke NRK fant plass til å nevne at Trump-planen legger opp til at palestinerne kan fortsette sin nåværende landbruksvirksomhet uten forstyrrelser og diskriminering. Det passer ikke inn i skremselspropagandaen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel– Jeg vil aldri la Iran få atomvåpen
Neste artikkel– Som president vil jeg alltid støtte Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise