Aftenposten og NRK fortier viktig detalj og lager skremselspropaganda om Jordan-dalen

NRK og Aftenposten skriver om Jordan-dalen og fortier viktig detalj.

Skjermdump av artikkel publisert på nrk.no 1. mars 2020.

«Dette kunne blitt Palestinas kornkammer. Nå kan nesten alt bli israelsk land,» meldte Aftenposten i en overskrift 1. februar.

Samme dag sendte MIFF spørsmål til journalist Tor Arne Andreassen: Hvorfor skriver du en hel artikkel om Jordan-dalen uten å nevne dette: Trump-planen ber Israel forhandle med palestinerne for å sikre at nåværende landbruksvirksomhet eid eller kontrollert av palestinere kan fortsette uten forstyrrelser eller diskriminering. Ser fram til svar.

Andreassen svarte: «Det kunne sikkert med fordel ha vært med i artikkelen. Jeg antar at palestinerne vil se på dette forslaget i Trump-planen som en dårlig trøst.»

Nøyaktig én måned etter Aftenposten, følgte Kristin Solberg i NRK opp saken: «Bekymret for annektering av Jordandalen» er overskriften 1. mars.

– Hvis Jordan-dalen blir annektert, vil det trolig komme en militærordre om at vi må forlate dette stedet og jorden vår, sier palestineren Ibrahim Daiq til NRK.

Solberg avslutter sin artikkel med et nytt sitat av Daiq: «Vi kommer til å bli værende her, vi kommer til å fortsette å plante, vi, våre barn og våre familier. Vi kommer ikke til å forlate dette stedet selv om de arresterer og dreper oss, uansett hva de gjør, blir vi værende.»

Heller ikke NRK fant plass til å nevne at Trump-planen legger opp til at palestinerne kan fortsette sin nåværende landbruksvirksomhet uten forstyrrelser og diskriminering. Det passer ikke inn i skremselspropagandaen.

Forrige artikkel– Jeg vil aldri la Iran få atomvåpen
Neste artikkel– Som president vil jeg alltid støtte Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.