To poeng til Sidsel Wold

NRK-journalisten skriver om ultraortodokse som nekter å følge myndighetenes pålegg for å begrense koronasmitte.

Sidsel Wold rapporterer direkte fra Gaza-stripen på NRK Dagsrevyen 10. juli 2014. (Skjermdump fra tv.nrk.no)
Sidsel Wold rapporterer direkte fra Gaza-stripen på NRK Dagsrevyen 10. juli 2014. (Skjermdump fra tv.nrk.no)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

De siste dagene har NRKs journalist Sidsel Wold vært opptatt av hvordan sekter av ultraortodokse jøder reagerer på korona. «Ultraortodokse jøder nekter å følge rådene mot virussmitte,» er overskriften på nettsaken som ble publisert onsdag 1. april. Allerede mandag var hun på NRK TV med samme budskap.

Wold baserer sine saker på kilder som israelske helsemyndigheter og sekulære israelske medier. Det store flertallet av israelere er opprørt over at noen ultraortodokse har vært trege eller uvillige til å innføre sosial distanse for å begrense smitten. Et resultat har blitt at koronasmitten nå er mange ganger mer utbredt i deler av den ultraortodokse befolkningen enn i resten av samfunnet.

Denne gang har vi ingenting å utsette på Wolds rapportering, særlig om hun fortsetter med en serie om alle andre religiøse grupper i Midtøsten som har fortsatt med folkeansamlinger for fester og begravelser lenge etter at koronasmitten var en realitet …

Denne gang skriver vi først og fremst for å gi to plusspoeng til Wold.

1. Wold får fram at en del av disse ultraortodokse er anti-sionister.

2. Wold får fram at en del av disse ultraortodokse ser på israelske sikkerhetsstyrker som nazister.

Dermed forstår noen titalls prosent av NRKs lesere at de har likhetstrekk med disse religiøse fanatikerne som ignorerer koronas smittefare. Vi antar at det også er flere i NRK-redaksjonen som vil kjenne seg igjen.

I en nasjonal meningsmåling fra 2019, fant MIFF at 22 prosent av det norske folk er negative til Israel som en jødisk stat. Negativiteten til Israel som jødisk stat er betydelig høyere hos dem med høyeste utdannelse (27 prosent) enn de med grunnskole, videregående eller fagskole (18-19 prosent). Mest negative til Israel som en jødisk stat er velgerne til Rødt (46 prosent), SV (42 prosent) og MDG (39 prosent). Mest positive til Israel som en jødisk stat er velgerne til KrF (76 prosent), FrP (63 prosent), Venstre (51 prosent) og Høyre (48 prosent).

32 prosent av den norske befolkningen mener det stemmer helt eller nokså godt at «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig». Det kom fram i en meningsmåling utført av HL-senteret i desember 2017.

De ultraortodokse jødene som er uforsiktige og bryter påbud og anbefalinger fra israelske myndigheter er absolutt ikke alene i flere av sin irrasjonelle tanker.

Forrige artikkelIsraels første alvorlig korona-syke friskmeldt
Neste artikkelIsraels helseminister korona-smittet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.