Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

To poeng til Sidsel Wold

Sidsel Wold rapporterer direkte fra Gaza-stripen på NRK Dagsrevyen 10. juli 2014. (Skjermdump fra tv.nrk.no)
Sidsel Wold rapporterer direkte fra Gaza-stripen på NRK Dagsrevyen 10. juli 2014. (Skjermdump fra tv.nrk.no)
NRK-journalisten skriver om ultraortodokse som nekter å følge myndighetenes pålegg for å begrense koronasmitte.

De siste dagene har NRKs journalist Sidsel Wold vært opptatt av hvordan sekter av ultraortodokse jøder reagerer på korona. «Ultraortodokse jøder nekter å følge rådene mot virussmitte,» er overskriften på nettsaken som ble publisert onsdag 1. april. Allerede mandag var hun på NRK TV med samme budskap.

Wold baserer sine saker på kilder som israelske helsemyndigheter og sekulære israelske medier. Det store flertallet av israelere er opprørt over at noen ultraortodokse har vært trege eller uvillige til å innføre sosial distanse for å begrense smitten. Et resultat har blitt at koronasmitten nå er mange ganger mer utbredt i deler av den ultraortodokse befolkningen enn i resten av samfunnet.

Denne gang har vi ingenting å utsette på Wolds rapportering, særlig om hun fortsetter med en serie om alle andre religiøse grupper i Midtøsten som har fortsatt med folkeansamlinger for fester og begravelser lenge etter at koronasmitten var en realitet …

Denne gang skriver vi først og fremst for å gi to plusspoeng til Wold.

1. Wold får fram at en del av disse ultraortodokse er anti-sionister.

2. Wold får fram at en del av disse ultraortodokse ser på israelske sikkerhetsstyrker som nazister.

Dermed forstår noen titalls prosent av NRKs lesere at de har likhetstrekk med disse religiøse fanatikerne som ignorerer koronas smittefare. Vi antar at det også er flere i NRK-redaksjonen som vil kjenne seg igjen.

I en nasjonal meningsmåling fra 2019, fant MIFF at 22 prosent av det norske folk er negative til Israel som en jødisk stat. Negativiteten til Israel som jødisk stat er betydelig høyere hos dem med høyeste utdannelse (27 prosent) enn de med grunnskole, videregående eller fagskole (18-19 prosent). Mest negative til Israel som en jødisk stat er velgerne til Rødt (46 prosent), SV (42 prosent) og MDG (39 prosent). Mest positive til Israel som en jødisk stat er velgerne til KrF (76 prosent), FrP (63 prosent), Venstre (51 prosent) og Høyre (48 prosent).

32 prosent av den norske befolkningen mener det stemmer helt eller nokså godt at «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig». Det kom fram i en meningsmåling utført av HL-senteret i desember 2017.

De ultraortodokse jødene som er uforsiktige og bryter påbud og anbefalinger fra israelske myndigheter er absolutt ikke alene i flere av sin irrasjonelle tanker.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart