Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Se hva NRK svarer om løgnanklagen mot Israel

Sigrid Bonde Tusvik i Nytt på nytt 27. mars 2020. (Skjermdump fra Nrk.no)
– Israelerne jobber hundre prosent med å drepe palestinerne, sa Sigrid Bonde Tusvik i humorprogrammet Nytt på nytt. Hva svarer NRK dem som klaget?

Demonisering av Israel er en gjenganger i NRK, både i nyhetsflatene og kulturstoff. For ett år siden ble det framsatt folkemordanklage mot Israel på Lindmo. Den gang kom demoniseringen fra en gjest. Forrige fredag kom demoniseringen fra en programleder. Komiker Sigrid Bonde Tusvik, som er vikar-programleder i Nytt på nytt, sa følgende om koronasituasjonen i Israel: «Dette går jo ikke utover israelsk jobbing. Det går utover økonomien, men ikke… De jobber jo hundre prosent med å drepe palestinerne,» sa Bonde Tusvik.

Når man skaper løgnbilder av hvordan Israel behandler palestinerne, mater man trollene som i framtiden kan komme til å bruke vold mot norske jøder, kommenterte MIFF.

Et større antall seere har meldt til MIFF at de har klaget på innslaget. Her gjengir vi, i sin helhet, svaret som NRKs Underholdningsavdeling har gitt:

«Vi har fått videresendt din klage på en av vitsene i Nytt på Nytt fredag 27/3. I et satireprogram som Nytt på Nytt harselerer vi med nyhetssaker fra uka som gikk og her handlet det om nedstengning av samfunnet i diverse land for å bekjempe koronasmitte. Vitsen til Sigrid Bonde Tusvik benytter seg av en velkjent konflikt i Midtøsten for å få fram et satirisk poeng og vekke latter. Den kan leses som en kritikk av israelsk maktbruk overfor palestinere, eller tolkes som en påpekning av at militære konflikter ikke stopper opp selv om mye annet gjør det. Det er satirens funksjon å drive maktkritikk og det mener vi at denne vitsen er et godt eksempel på. Som med de fleste vitser er det rom for tolkning, men vi er uenige i at vitsen «spre(r) hat, rasisme og fordommer». Det er selvsagt helt legitimt å mene at vitsen er umorsom eller være uenig i premissene for den, og med en betent og langvarig konflikt som israel-palestina-konflikten som bakteppe er det naturlig at det er delte meninger. Det er også hensikten med en fri og åpen samfunnsdebatt, som satireprogrammet Nytt på Nytt er en del av. Likeledes er det din fulle rett å klage på vitsene våre, og vi setter pris på at du ytrer din mening, enten det er til Kringkastingsrådet eller til oss i redaksjonen direkte.

Håper du følger med oss videre og at du finner både vitser du liker og ikke liker i vårt program i fortsettelsen.

med vennlig hilsen

Kjetil Kooyman

Prosjektleder

Nytt på Nytt

NRK Underholdningsavdelingen»

Hva synes du om NRKs svar? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet under.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart