Bama: – Israelske poteter har den beste kvaliteten vi kan få tak i på denne tiden

Bama fortsetter å selge israelske nypoteter til tross for hva NRK melder i sine overskrifter.
- Potetene fra Israel har den beste kvaliteten vi kan få tak i på denne tiden av året, skriver Pia Gulbrandsen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bama. (Foto: Bama)

«Israelske nypoteter var dårleg merka, blir trekt får marknaden», var overskriften på en artikkel publisert på Nrk.no på kvelden tirsdag 9. juni. Siden er overskriften blitt endret til «– Dette er juks og bedrag, meiner kunden som trudde ho kjøpte norske nypoteter».

Til NRK sier Pia Gulbrandsen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bama, at de «tømmer nå hyllene for disse produktene».

Men hvis noen skulle være forvirret av NRKs kommunikasjon, trekker IKKE frukt- og grøntselskapet Bama de israelske nypotetene fra markedet, de bare skifter poser hvor opprinnelseslandet Israel står med liten skrift til poser hvor det kommer klarere fram at opprinnelseslandet er Israel.

MIFF har fått innsyn i en e-post kommunikasjon der Gulbrandsen skriver til en kunde:

«Vi har begynt å få inn litt norske nypoteter, men er fortsatt avhengig av import for å kunne tilby poteter til hele landet. Nå importerer vi poteter fra Israel som har den beste kvaliteten vi kan få tak i på denne tiden av året.

Når det gjelder denne saken, så syntes vi at merkingen ble for dårlig, og ryddet derfor et lite parti ut av hyllene i går. Vi har fortsatt poteter fra Israel til salgs frem til norsk-sesongen er i gang for fullt. Alle poteter skal være godt og riktig merket.»

Den interesserte potetkunden skrev videre:

«Betyr det at de potetene som var dårlig merket snart kommer tilbake med ny og bedre emballasje? Håper det. Eg kjøper alltid Israelske poteter når de finnes. De er meget gode.»

«Ja, det stemmer, «svarte Gulbrandsen.

De gode nyhetene er altså at det nå blir enda lettere enn før å finne nypotetene som er de beste. Bare se etter de som har Israel som opprinnelsesland.

Bama leverer leverer frukt og grønnsaker til NorgesGruppen (Kiwi, Meny, Spar og Joker) og Rema 1000.

Les MIFFs satire: Spinkel skriftstørrelse fikk svaksynt sosialist fra Sola til å svikte Den Store Saken

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelFatah-topp: – Vi har ikke atomvåpen, men vi har erfaring fra Andre intifada
Neste artikkel– Vi har ingen «George Floyd»-prosedyre
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise