Bama: – Israelske poteter har den beste kvaliteten vi kan få tak i på denne tiden

Bama fortsetter å selge israelske nypoteter til tross for hva NRK melder i sine overskrifter.

- Potetene fra Israel har den beste kvaliteten vi kan få tak i på denne tiden av året, skriver Pia Gulbrandsen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bama. (Foto: Bama)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

«Israelske nypoteter var dårleg merka, blir trekt får marknaden», var overskriften på en artikkel publisert på Nrk.no på kvelden tirsdag 9. juni. Siden er overskriften blitt endret til «– Dette er juks og bedrag, meiner kunden som trudde ho kjøpte norske nypoteter».

Til NRK sier Pia Gulbrandsen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bama, at de «tømmer nå hyllene for disse produktene».

Men hvis noen skulle være forvirret av NRKs kommunikasjon, trekker IKKE frukt- og grøntselskapet Bama de israelske nypotetene fra markedet, de bare skifter poser hvor opprinnelseslandet Israel står med liten skrift til poser hvor det kommer klarere fram at opprinnelseslandet er Israel.

MIFF har fått innsyn i en e-post kommunikasjon der Gulbrandsen skriver til en kunde:

«Vi har begynt å få inn litt norske nypoteter, men er fortsatt avhengig av import for å kunne tilby poteter til hele landet. Nå importerer vi poteter fra Israel som har den beste kvaliteten vi kan få tak i på denne tiden av året.

Når det gjelder denne saken, så syntes vi at merkingen ble for dårlig, og ryddet derfor et lite parti ut av hyllene i går. Vi har fortsatt poteter fra Israel til salgs frem til norsk-sesongen er i gang for fullt. Alle poteter skal være godt og riktig merket.»

Den interesserte potetkunden skrev videre:

«Betyr det at de potetene som var dårlig merket snart kommer tilbake med ny og bedre emballasje? Håper det. Eg kjøper alltid Israelske poteter når de finnes. De er meget gode.»

«Ja, det stemmer, «svarte Gulbrandsen.

De gode nyhetene er altså at det nå blir enda lettere enn før å finne nypotetene som er de beste. Bare se etter de som har Israel som opprinnelsesland.

Bama leverer leverer frukt og grønnsaker til NorgesGruppen (Kiwi, Meny, Spar og Joker) og Rema 1000.

Les MIFFs satire: Spinkel skriftstørrelse fikk svaksynt sosialist fra Sola til å svikte Den Store Saken

Forrige artikkelFatah-topp: – Vi har ikke atomvåpen, men vi har erfaring fra Andre intifada
Neste artikkel– Vi har ingen «George Floyd»-prosedyre
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.