Palestinakomiteens innlegg i Aftenposten føyer seg inn i antisemittisk tradisjon

Løgnanklagene mot Israel føyer seg inn i en mangehundreårig antisemittisk tradisjon for å beskylde jødene for å bringe epidemiske sykdommer til andre.
Line Khateeb på Dagsnytt Atten 12. november 2019. (Skjermdump fra NRK)

Se og DEL videoversjon av denne artikkelen.

Aftenposten fant ikke plass til hele denne replikken fra MIFF, men har lovet plass til en forkortet versjon en av de første dagene.

Line Khateeb, leder i Palestinakomiteen, hevder i Aftenposten mandag 18. januar at Israel hindrer palestinerne i å bekjempe koronasmitten. Nickolay Mladenov, FNs daværende spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, beskrev derimot samarbeidet mellom Israel og palestinske selvstyremyndigheter som «utmerket» i mars 2020.

Khateeb hevder palestinere ikke kan reise mellom de store byene på Vestbredden uten tillatelse. Det stemmer ganske enkelt ikke. Israel kontrollerer ferdsel inn i Israel, og det med god grunn. Både på Gaza og Vestbredden er det væpnede grupper som har som mål å ramme sivile israelere.

De siste 25 årene har palestinske myndigheter (PA) hatt helseansvaret (inkludert vaksineansvaret) for palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen. Palestinerne har ikke søkt samarbeid med Israel om å skaffe seg vaksine, men tvert imot understreket at de vil gjøre det alene (og i samarbeid med WHO). Palestinerne har gjort avtaler med fire ulike vaksineleverandører, og Israel har ikke gjort noe for hindre dem. Israel har snarere tilbudt hjelp i flere sammenhenger. Hjelp har også kommet fra De forente arabiske emirater, men palestinerne avslo denne hjelpen fordi den kom via en israelsk flyplass.

Khateeb beklager at palestinerne er «underlagt israelsk kontroll». Hun glemmer at palestinerne gjentatte ganger har fått tilbud om sin egen stat på Gaza-stripen og nesten hele Vestbredden, men PLO og PA har avvist dette fordi de ikke godtar å være nabo av et Israel som skal forbli en jødisk stat. I Palestinakomiteens øyne er det ikke rasisme å ville erstatte verdens eneste jødiske stat med en arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58, men hvis det jødiske folket insisterer på å sikre sin befolkning for angrep fra fiendtlige grupper innenfor et landområde på størrelse med et norsk fylke så er det «apartheid». Forstå det den som kan.

Løgnanklagene mot Israel føyer seg forøvrig inn i en mangehundreårig antisemittisk tradisjon for å beskylde jødene for å bringe epidemiske sykdommer til andre.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHva mener folk på gata om Israel?
Neste artikkelIDF planlegger storskala krigsøvelse
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise