Nå forsøker NRK å skjule det som kan ha vært en straffbar hatytring

- Et grovt eksempel på hvordan NRK forsøker å sensurere den frie meningsytringen, sier Jan Benjamin Rødner, MIFFs advokat og styremedlem.
Skjermdump av YouTubes e-post varsel til MIFF.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Kort tid etter at mangeårig NRK-medarbeider Shaun Henrik Matheson kom med en antisemittisk tirade på radio 2. februar la MIFF opptak ut på YouTube. Klippet var litt over 2 minutter langt. Det første døgnet ble radioklippet hørt av nærmere 4000. Mange ganger flere har lest MIFFs fulle transkripsjon, som har vært den mest delte og kommenterte i sosiale medier i hele landet i dag, ifølge Storyboard.

MIFFs og andres fokus på Mathesons hatefulle ytringer har skapt enormt engasjement, med hundrevis av klager til NRK. MIFF har fått støtte fra en rekke andre organisasjoner i vår politianmeldelse. Politiske ledere sier det var «reinspikka antisemittisme» og Israels ambassadør er sjokkert.

Kl. 15.25 onsdag ettermiddag tok saken en ny vending, da MIFF mottok e-post fra YouTube.

– På grunn av en copyright-henvendelse som vi mottok, har vi tatt ned videoen NRK-programleder: «Vi må aldri glemme hvor rævva Israel er» fra YouTube. Det er NRK som har bedt om dette, skrev YouTube.

– Dette er et grovt eksempel på hvordan NRK forsøker å sensurere den frie meningsytringen. Sitatretten gjør det klart at MIFF må kunne vise nøyaktig hva dette dreier seg om. Her er det ikke noen tungtveiende opphavsrettslige grunner til å forlange dette fjernet. Ikke bare avslår NRK å gi Matheson noen reaksjon – de beskytter ham også mot å bli nærmere gransket, kommenterer Jan Benjamin Rødner, MIFFs advokat og styremedlem.

Alf R. Jacobsen, forfatter, journalist og tidligere NRK Brennpunkt-redaktør, kommenterer saken slik til MIFF:

– Komplett sjokkerende og illevarslende at Youtube bøyer seg for et juridisk bakgårdsknep fra NRKs side. Hvis de globale uhyrene lar seg bruke til forsvar for antisemittisme, vil mørket fort senke seg. Hvis NRKs etikkredaktør ikke skjønner såpass, må han finne seg noe annet å stelle med, sier Jacobsen.

MIFF har republisert det antisemittiske radioinnslaget på vår egen nettserver (se under). Vær vennlig å bli medlem av MIFF i støtte til vårt informasjonsarbeid og kampen mot Israel- og jødehat. Du kan også gi en gave til arbeidet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsraels ambassadør sjokkert over NRK-innslag
Neste artikkelNRK-programlederens unnskyldning
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise