Forvirring i Kringkastingsrådet

– Rett skal være rett, og vi skal være presise i all vår journalistikk. Det var vi ikke helt her, og det blir upresist å si at vaksinene ble blokkert, sa NRKs utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen i Kringkastingsrådet 11. mars.
Tove Karoline Knutsen
Ap-politiker Tove Karoline Knutsen i Kringkastingsrådet 11. mars 2021. (Skjermdump fra nrk.no)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det er ingen grunn til å tro på NRKs propaganda om at vaksine til Gaza ble «lenge blokkert», skrev MIFF etter Dagsrevyen 23. februar. NRK holder seg ikke til fakta, og resultatet blir demonisering av Israel, meldte MIFF i et videoklipp på YouTube og Facebook.

Og det var ikke grunn til å tro på NRK. Det bekreftet NRK Dagsrevyen dagen etter, da de kom med en presisering.

Andre enn MIFF klaget innslaget 23. februar inn for Kringkastingsrådet, og klagen(e) ble behandlet i møtet 11. mars.

NRKs utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen begynte med å ta selvkritikk. Verre var det som to av rådsmedlemmene kom med. Se hva de sa og MIFFs faktasjekk i MIFFs direktesending fra torsdag kveld.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise