MIFFs klage på NTB behandles i Pressens Faglige Utvalg

Onsdag 28. april behandler PFU en MIFF-klage på nyhetsbyrået NTB.
Dette bildet ble tatt 4. mai 2020, da den første kliniske testen av Pfizers nye vaksine ble utført. (Foto: University of Maryland)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

13. januar sendte MIFF en klage til Pressens Faglige Utvalg på en NTB-sak som vi mener brøt flere punkter i Vær Varsom-plakaten.

– NTB har gitt saken en vinkling som det ikke er grunnlag for i fakta. Hensikten synes å ha vært at Israel skal svertes. Derfor framstår dette som en demoniserende kampanjejournalistikk på et svært sensitivt område, nemlig medisinsk bistand. Denne type journalistikk har NTB gjort seg skyldig i en rekke ganger tidligere. Det er på tide at PFU påpeker at dette er et brudd på pressens etiske retningslinjer, skrev MIFF.

I februar kom NTB med et forsvar for sin artikkel, men slik MIFF ser det forsterket denne bare vår klage. MIFF skrev blant: «Vi understreker at alle kildene som NTB viser til i sitt tilsvar, har et betydelig tilfang av informasjon som formidler israelske perspektiver, men at disse er blitt systematisk ryddet bort fra den innklagede artikkelen fra 10. januar. NTB har brutt god presseskikk ved å unngå bredde og relevans i valg av kilder. Således forsterker NTBs tilsvar MIFFs klage.»

Sekretariatet i Pressens Faglige Utvalg har oppsummert saken. Onsdag 28. april blir saken behandlet av utvalget. Møtet blir sendt direkte på nettsiden til Journalisten.no. MIFFs klage er foreløpig nr. 9 på lista, og vil sannsynligvis ikke komme opp før etter lunsjtid.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise