Dødstrusler mot Gaza-mann fikk NRK til å fjerne sak hvor han sa at Israel «ikke mener å ramme sivile»

Hva skjer hvis en palestiner på Gaza-stripen sier til norske journalister at Israel ikke er ute etter å ramme sivile palestinere?
Et høyhus på Gaza-stripen raser sammen. (Skjermdump fra YouTube)

Onsdag 12. mai kl. 10.09 publiserte NRK en artikkel med intervju av en palestinsk medarbeider i en hjelpeorganisasjon på Gaza-stripen. Palestineren sa at den israelske bombingen i Gaza natt til onsdag 12. mai hadde vært «den verste han hadde opplevd». Det var NRKs vinkling.

Men den palestinske hjelpearbeideren sa også at «han ikke tror angrepene var ment å ramme sivile».

– Vi forstår at angrepet skjedde mot sikkerhetsmål. Det var ikke rettet mot sivile bygninger, men problemet er at Gazastripen er svært tett befolket. Så all bombing vil ramme sivile, sa han.

NRK publiserte saken med navn og bilde på medarbeideren.

På morgenen torsdag 13. mai gjenga MIFF fra NRK-saken, med vinklingen Palestiner i Gaza til NRK: «tror ikke Israels angrep var ment å ramme sivile». Det var dette som var det oppsiktsvekkende i hans uttalelser.

Litt før kl. 15.00 torsdag 13. mai ble imidlertid MIFF kontaktet av hjelpeorganisasjonen:

«Hei jeg får beskjed om at artikkelen på din nettside setter vår ansatt i direkte livsfare! NN [anonymisert] blir truet på livet. NRK har tatt vekk artikkelen. Ber om at den blir tatt vekk fra [MIFFs] nettside og Facebook.»

MIFF fjernet straks palestinerens navn og bilde. Siden har vi også fjernet navnet på hjelpeorganisasjonen som han er ansatt i. «Vi er veldig takknemlig for at dere reagerte og så kvikt,» skrev hjelpeorganisasjonen til MIFF torsdag kveld.

Slik er altså situasjonen på Gaza-stripen. Hvis du påpeker, som riktig er, at Israels luftangrep retter seg mot militære mål, blir du truet på livet. Det er ukjent for MIFF om truslene mot palestineren begynte etter at han uttalte seg til NRK, eller etter at de ble gjengitt av MIFF.

Ifølge offisielle israelske kilder slår opp mot 30 prosent av rakettene som Hamas-terroristene avfyrer ned innenfor Gazas territorium. Et større antall av de drepte sivile palestinere i den pågående konflikten, inkludert flere av de mindreårige som er blitt drept, ble offer for slike Hamas-raketter.

Bruk 30 sekund på å høre hva denne Hamas-lederen sa tre dager før Hamas startet krigen på mandag. Da vil du forstå mer om hvorfor det er krig enn lange innslag på NRK og TV2. Del så dine venner kan forstå!

Skjermdump av den opprinnelige NRK-artikkelen anonymisert, med sitatene som MIFF fremhevet innfelt i stor skrift.
Etter at NRK fjernet innholdet i originalartikkelen på grunn av dødstruslene ser siden nå slik ut.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise