Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestiner i Gaza til NRK: «tror ikke Israels angrep var ment å ramme sivile»

Dette bildet er fra august 2020, da Israel bombet Hamas-mål på Gazastripen etter flere rakettangrep.
- Vi forstår at Israels angrep skjedde mot sikkerhetsmål. Det var ikke rettet mot sivile bygninger, sier palestiner som jobber for en norsk hjelpeorganisasjon i Gaza til NRK.

Oppdatering
Av hensyn til palestinerens sikkerhet har NRK fjernet artikkelen som er omtalt her, og MIFF har anonymisert palestineren og hvilken norsk hjelpeorganisasjon han jobbet for.

Israels forsvarsoperasjoner mot Hamas og de andre terrororganisasjonene på Gaza-stripen fortsetter. Natt til torsdag 13. mai har IDF rammet en Hamas-bank og «etterretningsinfrastruktur» tilknyttet Hamas.

– Vi fortsetter å ramme terrormål i Gaza, meldte IDF på Twitter kl. 01.00 torsdag morgen.

Samtidig fortsetter rakettangrepene fra Gaza. Fra onsdag kveld til torsdag morgen ble Israel angrepet med 130 raketter i løpet av 12 timer, opplyser Ha’aretz.

Det er en radikal forskjell på krigføringen til IDF og Hamas.

Den islamistiske terrororganisasjonen lar det regne eksplosiver ned over israelske boligområder. Rakettene er kraftige og dødelige, men få av dem er veldig presise. Dermed blir hver eneste rakett en krigsforbrytelse, en rakett som kan drepe israelske ikke-stridende. Et flertall av de syv drepte israelerne i konflikten er sivile.

Bare det israelske rakettforsvarssystemet har hindret at dødstallene på israelsk side har blitt mye større. Se for eksempel dette videoklippet [også under], som viser et regn av raketter fra Gaza, og IronDome som avskjærer en del av dem. I denne runden av konflikt har Hamas flere ganger lykkes med å overvelde rakettforsvarssystemet, slik at raketter har nådd gjennom og gjort stor skade på israelsk liv og eiendom, inkludert .

Israels forsvarsstyrker kriger på en helt annen måte. IDF følger krigens regler «godt over gjennomsnittlig» i forhold til andre land, ifølge den norske folkerettseksperten Cecilie Hellestveit. Et klart flertall av de drepte på palestinsk side er stridende, medlemmer av palestinske terrororganisasjoner.

Norske medier fortier normalt denne forskjellen, men av og til siver sannheten gjennom sensuren. Det skjedde senest nå 12. mai i NRK, da en medarbeider av den norske hjelpeorganisasjonen i Gaza ble intervjuet.

NRK valgte overskriften «Verste bombingen jeg har opplevd» [artikkelen er nå fjernet av NRK]. Hvis NRK hadde ønsket å få fram et uvanlig perspektiv, og et sitat fra en norsk-ansatt palestiner med nyhetsverdi, ville de valgt overskriften: Ansatt i norsk hjelpeorganisasjon: «Tror ikke Israels angrep var ment å ramme sivile».

NRK skriver:

«[Han] anslår at den kraftige bombingen i natt skjedde rundt 300 meter fra familiens bolig, som ifølge ham ligger i et av de tryggeste områdene i Gaza. Han sier at han ikke tror angrepene var ment å ramme sivile.

– Vi forstår at angrepet skjedde mot sikkerhetsmål. Det var ikke rettet mot sivile bygninger, men problemet er at Gazastripen er svært tett befolket. Så all bombing vil ramme sivile, sier [han].»

Alle som sjekker kart eller satellittfoto over Gaza-stripen vil se at det erbetydelige åpne områder. Hvis Hamas hadde ønsket, kunne de lagt sine rakettoppskytningsbaser her, men isteden legger de dem i tettbebygde områder for å bruke den palestinske sivilbefolkningen som skjold. De legger sine kommandosenter i høyblokker.

Hamas scorer poeng i det palestinske samfunnet når de lykkes med å drepe israelere i rakettangrep, og de scorer internasjonale poeng når sivile palestinere blir skadelidende i Israels forsvaroperasjoner.

I dette tilfellet hadde NRK en mulighet til å få fram de doble krigsforbrytelsene til Hamas på grunnlag av uttalelsene til en norsk-ansatt hjelpearbeider, men det sviktet – som vanlig.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart