Mediegigant: Hvis du er anti-israelsk, så bør du se deg om etter ny jobb

Heiste det israelske flagget i solidaritet etter flere antisemittiske hendelser.
Mathias Döpfner, direktør i mediekonsernet Axel Springer, ønsker ikke Israel-hatere i selskapet sitt. (Foto: Flickr/CC)

Europas største mediehus heiste i mai Israels flagg utenfor hovedkontoret sitt i en uke etter flere antisemittiske hendelser i Tyskland, Europa og andre steder i verden. Det fikk noen av de ansatte til å reagere. I en klar tale sier selskapets direktør at de som klager kan se seg om etter nye jobber.

– Jeg tenker, og nå skal jeg være ærlig med dere, at en person som har et problem med at det israelske flagget blir heist her i en uke, etter antisemittiske demonstrasjoner, bør se seg om etter en ny jobb, sa administrerende direktør Mathias Döpfner i Axel Springer i en videokonferanse med selskapets 16.000 ansatte, ifølge Jerusalem Post.

Berlin-baserte Axel Springer, grunnlagt i Vest-Tyskland i 1946, er Europas største mediehus. De eier Bild, Die Welt, Business Insider, Politico Europa og flere andre publikasjoner – samt Israels største nettsted for rubrikkannonser. På sine nettsider skriver selskapet at et av deres fem essensielle verdier er «at vi støtter det jødiske folket og staten Israels rett til å eksistere».

Under videomøtet med de ansatte adresserte Döpfner at det hadde kommet klager på at det israelske flagget ble heist utenfor selskapet hovedkvarter.

– Etter uker med forferdelige antisemittiske demonstrasjoner, bestemte vi at ved siden av det europeiske flagget, det tyske flagget og Berlins flagg, så ville vi i en uke også heise det israelske flagget for å vise solidaritet. Vi aksepterer ikke denne typen aggressive antisemittiske bevegelser, sa han.

Döpfner sa noen hadde sagt at de ikke ønsket å jobbe for et selskap som flagget med det israelske flagget. Til dem hadde han en løsning:

– Slike personer passer ikke inn i dette selskapet og våre verdier. Enkelt og greit, sa direktøren, som sa de tålte kritiske spørsmål, men ikke at noen var fundamentalt imot Israel.

Mediehuset Axel Springer heiste det israelske flagget ved sitt hovedkvarter etter flere antisemittiske hendelser ved pro-palestinske demonstrasjoner over hele Tyskland i mai, inkludert marsjer til synagoger, slagord mot jøder, angrep på jødiske institusjoner og brenning av det israelske flagget.

– Den som bruker slike protester til å forkynne sitt hat mot jøder misbruker sin rett til å protestere, sa Tysklands forbundskansler Angela Merkel den gang.

Også i Østerrike og andre land ble det israelske flagget heist i solidaritet:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise