Se hvor mange feil NRK klarer å trykke inn i en liten notis

NRK overgår seg selv.
Skjermdump fra nrk.no 12. august 2021.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

På kvelden onsdag 11. august publiserte NRK en nyhetsnotis som vi gjengir i sin helhet:

«Godkjenner 863 nye bosettinger
Israels statsminister Naftali Bennett har gitt sin godkjenning til planer om å bygge 863 nye bosettinger på Vestbredden i Palestina. Det skriver avisen Haaretz.
Bosettingene ligger i det såkalte C-området, der Palestinas selvstyremyndighet i utgangspunktet utøver all regjeringsmakt utenom for militære spørsmål.
Ifølge Haaretz er godkjenningen en del av en plan om å bygge mer enn 2000 nye bosettinger.»

Her er det nesten så mange feil som det er mulig å legg inn i en så kort tekst.

1. Feil om bosetninger. Ifølge BBC er det 132 israelske bosetninger og 124 mindre «utposter» på Vestbredden. Disse har kommet i løpet av 54 år. At det nå skal godkjennes 863 bosetninger, eller at det er planer om «mer enn 2000 nye bosettinger» er selvsagt nonsense. NRK forveksler med boliger, som de har gjort mange ganger før.

2. Feil om 863. Det er snakk om 863 PALESTINSKE boliger. NRK kan ikke ha forstått Ha’aretz-artikkelen som de til og med lenker til. Hos Ha’aretz er det tydelig i overskriften: «Bennett gir sjelden godkjenning av 800 palestinske boliger». Hos Ha’aretz er det overtydelig i første setning av brødteksten: «Israel har gitt en første godkjenning til å gå videre med bygging av 863 boliger i palestinske landsbyer i Område C på Vestbredden for første gang på flere år.»

3. Feil om Område C. NRK forveksler Område B og Område C. I C-området på Vestbredden har Israel all myndighet, ifølge Oslo-avtalene. Dersom NRK bare hadde lest sin kildeartikkel skikkelig, ville de funnet sannheten også hos Ha’aretz: «Område C er den delen av Vestbredden som er under full israelsk kontroll…»

Tre setninger fra NRK (om man ser bort fra kildehenvisningen), tre store feil.

Av Jerusalem Post fremgår det at en del av de 863 palestinske boligene som kan få godkjenning allerede er bygd, inntil nå ulovlig.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHamas nektet FN-team å granske terrortunnel under skole
Neste artikkelTerrorister blir fremstilt som sivile ofre
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise