Stanghelle: NTB «sminket jødehatets heslige ansikt»

Når det gjelder Israel er sminkingen satt i system, og veldig lite er gjort for å rette opp.
Faksimile fra Aftenposten 11. august 2021.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Harald Stanghelle rettet velberettiget kritikk mot NTB i «Jødehatets gift i muslimenes rekker» 11. august. Nyhetsbyrået ufarliggjorde Noor Ahmed Noors antisemittiske ytringer og anonymiserte imamen. «Senere rettet NTB opp denne sminkingen av jødehatets heslige ansikt,» skrev Stanghelle.

Sminking er dessverre ikke noe nytt fra NTBs side. I boken min Det falske bildet av Israel viser jeg at NTB gir en ekstrem overdekning av anklager om krigsforbrytelser rettet mot Israel, til tross for at statistikk over statsbasert vold gir Israel ansvaret for kun 6,7 promille av drepte på verdensbasis fra 1993 til 2017. NTB melder om palestinske flyktninger 25 ganger mer enn jødiske flyktninger, til tross for at flere jøder måtte flykte fra arabiske land etter 1948 enn arabere fra landområdet som ble til staten Israel. Når NTB skriver om jødiske flyktninger, er det bare om flyktninger fra nazismen i Europa, ikke fra arabiske og muslimske land. NTB har systematisk overrapporterer den arabisk-israelske konflikten i forhold til andre konflikter som krever ti, hundre og tusen ganger flere menneskeliv.

Når det gjelder Israel er sminkingen satt i system, og veldig lite er gjort for å rette opp. Les mer på temasiden Nyhetsbyrået NTBs falske bilde av Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise