Se MIFFs faktasjekk på NRK og VG

Da den islamistiske terrorhæren Hamas angrep Israel med over fire tusen raketter i mai 2021 laget både NRK og VG korte videoklipp for å forklare bakgrunnen for konflikten. Her er MIFFs faktasjekk.
Skjermdump fra nrk.no.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Se og del faktasjekken

Som vi viser i videoen, innholder NRKs og VGs historiefortelling feil. Men kanskje enda verre er det med alt de IKKE forteller.

  • NRK og VG forteller ikke at arabisk antisemittisme har jaget og presset jødene ut fra hele den arabiske verden. En jødisk minoritet som utgjorde nesten 2 prosent av befolkningen i det arabiske området på tiden da VG startet sin historiefortelling, er nå presset sammen på mindre enn 0,2 prosent av arealet til de arabiske land. Ingen må komme å si at jødene har stjålet land.
  • NRK og VG nevner ikke Iran. Ayatollahregimet jobber intenst for å se Israel utslettet, og er sponsor og alliert med flere palestinske terrorgrupper.
  • NRK og VG nevner ikke at Hamas deler Irans mål: Å utslette Israel. Å jage alle jøder fra Judea og Samaria i beste fall bare et delmål for dem. De drømmer om dagen da naturen skal hjelpe muslimer med å utrydde jøder.
  • NRK og VG forteller ikke at de såkalte moderate palestinske lederne krever å flytte millioner av palestinere inn i Israel, slik at den eneste staten i verden som er jødisk vil bli arabisk og muslimsk, arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Palestinske ledere avviser absolutt at Israel kan være jødisk, men understreker samtidig ved lov at deres egen påtenkte stat er arabisk og muslimsk.

I sum bidrar bakgrunnsvideoene til å styrke Det falske bildet av Israel. Derfor er MIFF nødvendig, og derfor trenger du å lese boken Det falske bildet av Israel og gi den til andre.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelFørste høytstående møte mellom Israel og palestinerne på flere år
Neste artikkelAlle våre viktigste allierte har sagt nei, Norge har ikke bestemt seg
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise