MIFF svarer i Klassekampen: Den umoralske boikotten

Fredag 22. oktober trykket Klassekampen et innlegg av Håvard Skjerdal, politisk rådgiver i KFUK-KFUM Global. Mandag 25. oktober har Klassekampen tatt inn dette svaret fra MIFF.
Faksimile fra Klassekampen 22. oktober 2021.

Håvard Skjerdal, politisk rådgiver i KFUK-KFUM Global, kritiserer forfatter Roy Jacobsen som lar sine bøker bli oversatt til hebraisk av israelske forlag. Skjerdal ser ut til å glemme at hans egen arbeidsgiver ikke ville eksistert dersom saken var snudd på hodet, dersom det gjennom historien hadde vært boikott av å oversette hebraiske bøker til andre språk.

Skjerdal lister opp tre krav fra BDS-bevegelsen, men underkommuniserer hva som ligger i det tredje kravet. BDS-bevegelsen krever ikke bare at «palestinske flyktningers rett til å returnere anerkjennes», men at mer enn syv millioner palestinere skal ha rett til å flytte «til sine hjem og eiendommer» i dagens Israel. Det er heldigvis mange som ser den dype umoralen i dette, som betyr at verdens eneste jødiske stat blir borte og erstattet av en arabisk stat nummer 23 og en muslimsk stat nummer 58. Skjerdal mener at kravet ikke er komplisert. Kanskje ikke, men det er uten tvil ekstremt og antisemittisk.

KFUK-KFUM vil ikke bidra til det de kaller «okkupasjonsøkonomi», men velter seg samtidig i kinesiske gadgets, tyrkiske tekstiler og russisk aluminium. Roy Jacobsen har tittel på en novellesamling som burde hjelpe organisasjonen til å håndtere sin diskriminering og dobbeltstandard mot verdens eneste jødiske stat: Si unnskyld.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise