MIFF har fått ny styreleder

Gabriel Edland går av som styreleder i MIFF etter sju år. Morten Rasmussen fra Bergen har overtatt stafettpinnen.

Gabriel Edland (t.v.) gir stafettpinnen over til nyvalgt styreleder Morten Rasmussen.

Gabriel Edland går av som styreleder i MIFF etter sju år. Morten Rasmussen fra Bergen har overtatt stafettpinnen.

Se hele det nye styret.

Med rungende applaus fra salen ble Morten Rasmussen valgt inn som Med Israel for freds nye styreleder. Tidligere leder Gabriel Edland følte nå det var på tide å gi fra seg vervet han har hatt de sju siste årene.

– Jeg har ikke mistet engasjementet for MIFF. Tvert imot. Men jeg følte det var på tide å slippe andre krefter til, fortalte han til landsmøtet lørdag morgen. Edland fortsetter som nestleder i styret.

Rasmussen er svært spent på det han nå har takket ja til å gå inn i.

– Det er med en viss ærefrykt og spenning at jeg nå sier ja til dette her. Når jeg sier ja, så er det i visshet om at i MIFF-organisasjonen har vi en veldig dyktig medlemsmasse, vi har veldig dyktige medarbeidere. Det er veldig mange ressurspersoner å trekke på. Og det gjør at jeg kan være trygg på at jeg har mange mennesker å trekke på når jeg går inn i et lederverv, uttrykte han.

Samtidig mener den ferske MIFF-styrelederen at organisasjonen også har utfordringer i tiden fremover.

– Jeg har tenkt å peke litt på noen utfordringer. Ikke for å være pessimistisk, for jeg tror vi har veldig mye å være optimistisk for som organisasjon for øyeblikket. Men det kan være lurt å peke på noen av utfordringene. En av de tingene jeg har sagt i mange år er at vi må utdanne nye folk til å bli ressurser for MIFF.

– Vi har hatt en veldig medlemsvekst den siste tiden. Og når vi får vekst så får vi også mange nye tannhjul i maskineriet. Mange av disse trenger skolering. Og når det gjelder tillitsmannskonferansen vi har hatt hver høst, har det stort sett vært for ledere og for styremedlemmer. Men kanskje er det lurt å få med mennesker som kan være ressurspersoner for MIFF, uten at de nødvendigvis er styremedlemmer? Kanskje kan vi kalle det «MIFF-skolen», så vi kan trekke til oss folk som er vanlige medlemmer, men gjøre dem til ressurspersoner som kanskje blir ledere i fremtiden?, uttrykte han.

Morten Rasmussen har vært medlem av MIFF siden 1997. Samme året ble han også en del av lokalstyret i Bergen. Her har han i flere perioder vært lokalstyreleder. I 1998 ble han også medlem av hovedstyret.

I Bergen har han i tillegg til å være med å arrangere de vanlige lokalmøtene, drevet postkortaksjon og en av Norges første e-postaksjoner. Begge var rettet mot NRK. I tillegg har MIFF Bergen for ikke så lenge siden hatt besøk av Justus Weiner, som Rasmussen tok med seg på en av de lokale høyskolene, samt én videregående skole i Bergen. Samtidig har han holdt kontakt med journalister og talt Israels sak inn mot den lokale pressen. Han brenner for at MIFF skal være det fremste talerøret for Israels sak i Norge og har visjoner for hvordan organisasjonen kan klare å oppnå dette.

– Politikerne skal vite at MIFF eksisterer og de skal få noen ansikt de kan knytte organisasjonen til. Det er viktig når en skal påvirke på denne måten, poengterer Rasmussen.

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise