Bildet som gjorde sterkest inntrykk

A-Magasinet har bedt MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen om å velge ut det bildet som gjorde sterkest inntrykk på ham under krigen på Gaza-stripen.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Rasmussen valgte dette bildet:

Og begrunner det slik:

“Dette bildet gjør inntrykk på meg fordi det så tydelig viser den lidelsen mange palestinske barn og foreldre har gått igjennom den siste tiden. Et barn har fått livsstrengen klippet av så alt for tidlig. Når jeg ser slike bilder tenker jeg på hva som kan forhindre en slik krig i fremtiden. Her er Oslo-avtalens målsetning om å utdanne neste generasjon for fred en viktig nøkkel. Denne delen av Osloavtalen ble dessverre aldri gjennomført. På palestinsk barne-tv blir selvmordsbombing fremholdt som et ideal, og det tragiske er at norske bistandspenger er med på å finansiere dette. Som leder for giverlandsgruppen har Norge nå muligheten for å stake ut en ny kurs.”

Forrige artikkelArabisk splittelse etter krigen mot Hamas
Neste artikkelSeks europeiske statsledere lover å hindre smugling
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no