MIFFs kamp for å komme til orde

MIFF opplevde store vanskeligheter med å få komme til orde på betalt annonseplass på norske nettsteder under krigen mellom Israel og Hamas.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Fjernet fra NRK.no i løpet av timer

MIFFs annonse hadde maksimalt vært vist noen timer på forsiden av NRK.no før den ble stanset.

– Det kom beskjed fra “høyeste hold i NRK” at annonsen måtte avvises, sier en medarbeider i selskapet som formidlet annonseplassen til MIFF. “De sa at NRK er en statlig organisasjon og ikke vil ha politikk i sine annonser.”

Stavanger Aftenblad utfordret NRK på annonsenekten.

– Vi var redde for en uheldig kobling mellom annonsen og redaksjonelt innhold, forklarte administrerende direktør Bjørn Suhrke i NRK Aktivum.

Dette argumentet blir avvist av MIFF.

– Miff.no gir et annet perspektiv på den israelsk-palestinske konflikten enn NRK. Det er skuffende at NRK benytter sin makt ved å ta initiativ til å kneble dette perspektivet, sier Morten Fjell Rasmussen, styreleder i MIFF.


VG.no ville ha bort Davidsstjerne
Annonsen ble i første omgang godkjent av VG.no, og vist uendret på forsiden fra 3. januar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks dager senere kom det plutselig melding om at MIFFs annonse måtte forandres med det samme: Stjernen må bort, var beskjeden fra VG. Hvis ikke stjernen tas bort, vil VG avvise annonsen.

For å opprettholde visning av den bestilte annonsen, aksepterte MIFF i første omgang kravet. Inntil i dag har vi fortsatt ikke mottatt noen forklaring fra VG på hvorfor et element av MIFFs logo måtte bort.


E24.no avviste annonse
Også nettstedet e24.no aksepterte MIFFs annonse i første omgang, men etter 12 timers visning 11. og 12. januar var det plutselig slutt.

– Vi fikk melding om å ta bort annonsen, uten å få vite hvorfor, sier en medarbeider i selskapet som formidlet annonseplassen til MIFF.


Stavanger Aftenblad viste annonsen uendret
Av de fire større nettstedene hvor MIFF prøvde å få inn nettannonsen, var det kun Stavanger Aftenblad (Aftenbladet.no) som ikke avviste den eller krevde endringer.


Ny annonse på VG.no
Denne uken har MIFF kjøpt visning i noen timer av denne annonsen på forsiden av VG.no.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise