MIFFs kamp for å komme til orde

MIFF opplevde store vanskeligheter med å få komme til orde på betalt annonseplass på norske nettsteder under krigen mellom Israel og Hamas.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fjernet fra NRK.no i løpet av timer

MIFFs annonse hadde maksimalt vært vist noen timer på forsiden av NRK.no før den ble stanset.

– Det kom beskjed fra “høyeste hold i NRK” at annonsen måtte avvises, sier en medarbeider i selskapet som formidlet annonseplassen til MIFF. “De sa at NRK er en statlig organisasjon og ikke vil ha politikk i sine annonser.”

Stavanger Aftenblad utfordret NRK på annonsenekten.

– Vi var redde for en uheldig kobling mellom annonsen og redaksjonelt innhold, forklarte administrerende direktør Bjørn Suhrke i NRK Aktivum.

Dette argumentet blir avvist av MIFF.

– Miff.no gir et annet perspektiv på den israelsk-palestinske konflikten enn NRK. Det er skuffende at NRK benytter sin makt ved å ta initiativ til å kneble dette perspektivet, sier Morten Fjell Rasmussen, styreleder i MIFF.


VG.no ville ha bort Davidsstjerne
Annonsen ble i første omgang godkjent av VG.no, og vist uendret på forsiden fra 3. januar.

Seks dager senere kom det plutselig melding om at MIFFs annonse måtte forandres med det samme: Stjernen må bort, var beskjeden fra VG. Hvis ikke stjernen tas bort, vil VG avvise annonsen.

For å opprettholde visning av den bestilte annonsen, aksepterte MIFF i første omgang kravet. Inntil i dag har vi fortsatt ikke mottatt noen forklaring fra VG på hvorfor et element av MIFFs logo måtte bort.


E24.no avviste annonse
Også nettstedet e24.no aksepterte MIFFs annonse i første omgang, men etter 12 timers visning 11. og 12. januar var det plutselig slutt.

– Vi fikk melding om å ta bort annonsen, uten å få vite hvorfor, sier en medarbeider i selskapet som formidlet annonseplassen til MIFF.


Stavanger Aftenblad viste annonsen uendret
Av de fire større nettstedene hvor MIFF prøvde å få inn nettannonsen, var det kun Stavanger Aftenblad (Aftenbladet.no) som ikke avviste den eller krevde endringer.


Ny annonse på VG.no
Denne uken har MIFF kjøpt visning i noen timer av denne annonsen på forsiden av VG.no.

Forrige artikkelJustus Weiner om Gaza og Iran
Neste artikkelBombet smuglertunneler i Rafah
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no