Krystallnatt-markering i Tønsberg

MIFF Vestfold markerte Krystallnatten med fakkeltog gjennom Tønsberg onsdag 9. november.

Omlag 50 personer deltok i markeringen. Det kom tilreisende helt fra Notodden og Grenland for å være med. På bildet er Nathalie von Huth og David von Huth.

Lokalforeningen melder om et svært vellykket arrangement, hvor mange deltakere fikk sitt første møte med Med Israel for fred.

– Mange av de som møtte fram hadde aldri hørt om MIFF tidligere, forteller Rune H. Klevstad, styremedlem i MIFF Vestfold. Forhåndsomtale i lokalavisen Gjengangeren hadde nok bidratt til å gjøre arrangementet kjent. Lokallaget hadde også hengt opp plakater rundt omkring i byen noen dager i forkant.

Tønsberg Blad fulgte fakkeltoget med journalist og fotograf. Det endte med en halvside og god omtale i avisen dagen etter.

– Det er 73 år siden Krystallnatten. Vi står her i dag for å vise vår avsky mot det grusomme folkemordet, sa styremedlem i MIFF, Solveig Rye Ghatso i sin appell.

Klevstad forteller at de møtte flere voksne personer som ikke hadde hørt om Krystallnatten.

– Her har vi helt klart en jobb å gjøre, kommenterer Klevstad.

Etter at fakkeltoget var avsluttet, samlet deltakerne seg i et lokale og så film om Krystallnatten. Der var det også enkel servering.

– Vi oppfordrer alle lokallag til å avholde en slik markering hvert år, sier Klevstad.

Fakkeltoget gikk gjennom sentrale deler av Tønsberg. Det var god stemning i toget og ingen negative reaksjoner eller ubehagelige tilrop underveis.
Forrige artikkelIrans “arkitekt” for rakettforsvar gravlagt
Neste artikkelShimon Peres: – Iran er moralsk korrupt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.