MIFF vil gjøre passive Israel-venner aktive

Dersom Med Israel for fred (MIFF) kan engasjere bare 1 prosent flere av alle nordmenn som sier de klart støtter Israel, vil vårt medlemstall raskt øke fra 6100 til over ti tusen medlemmer. Støtten til Israel er større blant unge enn eldre.
MIFFs journalist Kenneth O. Bakken har vervet mange nye medlemmer til MIFF på ulike ungdomsarrangement. (Foto: MIFF)
MIFFs journalist Kenneth O. Bakken har vervet mange nye medlemmer til MIFF på ulike ungdomsarrangement. (Foto: MIFF)

Over 400.000 av Norges fem millioner innbyggere (8,5 prosent) sier de holder bare eller mest med Israel i konflikten mellom Israel og palestinerne. I tillegg kommer ca. 250.000 (4,7 prosent) som sier de holder «litt» med Israel. Støtten til Israel er dobbel så sterk blant norske menn som hos norske kvinner. 8 prosent av kvinnene sier de holder bare, mest eller litt med Israel. 17 prosent av mennene sier det samme.

650.000 nordmenn (13 prosent) mener «staten Israel fortjener spesiell støtte». 150.000 (3 prosent) sier dette «stemmer helt», 500.000 (10 prosent) sier det «stemmer nokså godt». Tenk om bare 10 prosent av disse kunne blitt aktive støttespillere – da kunne MIFF hatt 65.000 medlemmer! Kan vi gjøre bare 1 prosent passive Israel-venner aktive, vil MIFFs medlemstall øke fra 6100 til over ti tusen medlemmer.

 

Dystert bilde

HL-senterets rapport om antisemittisme, som kom i mai, avdekket et grelt bilde når det gjelder nordmenns syn på jøder og på jødenes eneste stat, Israel. 4 av 10 nordmenn likestilte Israels behandling av palestinerne med nazistenes behandling av jødene under andre verdenskrig. Kun 28 prosent av deltakerne i meningsmålingen sa de visste at de kjenner en jøde personlig. Samtidig trodde 19 prosent at verdens jøder arbeider i det skjulte for å fremme jødiske interesser.

Det kom også fram en klar kobling mellom holdninger til konflikten mellom Israel og palestinerne og holdninger til jøder generelt. Graden av antisemittisme er størst blant de ivrigste støttespillerne til palestinerne.

 

Lyspunkt

Men det går også an å påpeke positive funn i målingen. 32 prosent sier de kunne hatt lyst til å reise til Israel på ferie. 21 prosent mener israelske ledere oppriktig ønsker å få til en løsning på konflikten. 13 prosent mener det stemmer helt og 32 prosent mener det stemmer nokså godt at Israel er truet med krig fra andre land.

Går man inn i detaljene, er det også et annet stort lyspunkt: Støtten til Israel blant norske ungdommer er betydelig sterkere enn blant norske pensjonister. Alle aldersgrupper heller totalt sett mer i støtte av palestinerne enn Israel, men ungdom mellom 18 og 29 år er nærmere å være nøytrale enn eldre over 60 år. Den eldste gruppen er omtrent like negative til Israel som kvinner generelt. Ungdomsgruppen er mye nærmere å være nøytrale, og ligger på nivå med menn generelt. Som nevnt, er støtten til Israel blant menn dobbel så stor som blant kvinner. Det er derfor grunn til å anta at støtten til Israel blant ungdom også er betydelig sterkere enn blant eldre.

MIFF har flere hundre studentmedlemmer over hele landet. Vi er spesielt interessert i å gjøre unge Israel-venner til aktive medlemmer av organisasjonen. Alle nye som melder seg inn i MIFF fra 3. juni 2012, og betaler minst halv årskontingent innen 31. august 2012, deltar i trekning av varer for tusen kroner fra Israel-importøren Helsebua. Siste helg i september inviterer Med Israel for fred (MIFF) til gratis seminar i Oslo. Hovedstyret oppmuntrer spesielt unge medlemmer til å melde seg på.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise