Ti gode grunner til å bli medlem i MIFF

Mediedekningen av Israel må bli rettferdig!

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Artikkelen ble siste gang oppdatert 11. september 2019.

I september 2019 passerer Med Israel for fred (MIFF) 11.000 medlemmer i Norge og vi er på vei mot 500 medlemmer i Danmark. Det er mange gode grunner til at også du skal bli medlem av MIFF, her er ti av dem:

1. MIFF har et godt og viktig formål

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Gjennom saklig og allsidig informasjon om Israel, det jødiske folk og Midtøsten ønsker MIFF å skape en dypere og større sympati for Israel og det jødiske folk.»

Dette har vært MIFFs hovedformål siden starten i 1978.

I stedet for forståelse og sympati, møter Israel og det jødiske folk mye misforståelser, kunnskapsløshet og hat i Norge. MIFFs viktigste strategi er å formidle israelernes synspunkter inn i den norske Midtøsten-debatten.

Det er svært mye kritikkverdig ved norske mediers dekning av Israel og konflikten med naboene, MIFF gjennomfører jevnlige faktasjekker på artikler og reportasjer.

  • På nettsiden www.miff.no/123 kan du lese en kortversjon av noen hovedargumenter.

2. MIFF støtter det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Israel

Den moderne staten Israel er kommet for å bli, men dessverre har mange av naboene, og også sterke krefter i Norge, ikke akseptert det. En stor andel av det norske folk er veldig negative eller noe negative til Israel som en jødisk stat, viste tall hentet inn av MIFF i en nasjonal meningsmåling sommeren 2019.

MIFF tar avstand fra organisasjoner som ikke vil anerkjenne staten Israel, og vi mener konflikten mellom Israel og landets naboer bør løses ved direkte forhandlinger mellom partene. MIFF støtter en løsning av flyktningproblemene som ikke innebærer en trussel mot Israels eksistens som en jødisk stat. Det store flertall av nordmenn er kunnskapsløse eller feilinformerte når det gjelder jødiske og palestinske flyktninger.

Etter flere hundre år som minoritet i Europa og arabiske land, blir jødene fortsatt behandlet som fremmede. Det sier alt om behovet for en jødisk stat. MIFFs medlemmer er stolte over å kunne støtte en stat som også, på mange måter, har gitt store fordeler for sin arabiske befolkning.

  • På nettsiden www.miff.no/hvorfor kan du lese en rekke argumenter for hvorfor MIFFs medlemmer støtter Israel.

3. MIFF har tatt jobben som Israels forsvarsadvokat

Alle som følger med i norske medier vet at Israel stadig blir utsatt for intens kri­tikk, anklagene kan bli helt elleville. Ren fake news kan for eksempel bli liggende i årevis ute på NRKs nyhetsside. Hvis ingen tar bryet med å presen­tere Israels beste svar, vil ingen kunne gjøre seg opp en mening om kritikken er rettferdig eller urettferdig. I rettssaker har alle tiltalte en forsvarer. Det har også Israel krav på, og MIFF har tatt jobben. Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre den.

4. MIFF samler alle Israel-venner i Norge

MIFF er en medlemsorganisasjon med ca 11.000 medlemmer i Norge, på vei mot 500 medlemmer i Danmark og noen titalls medlemmer på Island. Israel-venner med helt ulike tro- og livssyn deltar på likefot i organisasjonen. MIFF er partipolitisk uavhengig. Alle enkeltpersoner som støtter vårt formål og grunnlag kan være medlemmer.

MIFF tilbyr nyttige lokale og online nettverk og møteplasser for våre medlemmer. 31 lokalforeninger inviterer jevnlig til foredrag og sosiale samvær. Mange møtes også daglig på nettsiden miff.no, MIFFs Facebook-side og Facebook-gruppen Nordmenn som støtter Israel.

5. MIFF gir Israel-venner kunnskap

Som medlem av MIFF mottar du informasjonsavisen Midtøsten i fokus seks ganger i året. Alle utgivelsene fra 1975 er gratis tilgjengelig i online arkiv.

Nettsiden Miff.no er såvidt vi vet Europas største online ressurs for kunnskap om Israel. Her finner du mye flere aktuelle nyheter og bakgrunnsstoff enn det som noen gang får plass i avisen. Ta for eksempel en kikk på vår temaside med kategorier fra A til Å.

6. MIFF sprer informasjon bredt ut

MIFFs informasjon når ikke bare folk som allerede støtter Israel. Vi bruker mye av våre ressurser på å nå lengst mulig ut i det norske folk. Nettsiden og Facebook er nevnt. I tillegg lager vi ukentlige radiokommentarer og er aktive på Twitter og YouTube.

Fra april 2010 har MIFF distribuert et 24 siders spesialmagasin med Israels beste argumenter til alle husstander i 18 fylker i Norge.  Når ressursene tillater det, kommer vil til å fortsette denne distribusjonen.

MIFF bruker også store ressurser på online markedsføring (Facebook og Google) og annonsekampanjer i aviser.

7. MIFF driver økonomisk effektivt

MIFF har kun fire ansatte på heltid og har ingen utgifter til kontorlokaler. Alt arbeid i hovedstyret og lokalt gjøres frivillig. MIFF kan derfor bruke kontingentinntekter og gaver (som utgjør ca. 90 prosent av våre inntekter) effektivt til å spre informasjon om Israel.

8. MIFF deltar aktivt i debatten

MIFF deltar aktivt i den norske Midtøsten-debatten. Vi har jevnlig kontakt med politikere og journalister, og stiller alltid opp til foredrag, debatter og intervjuer når det er ønsket. På miff.no har vi en egen temasida for kritikk og analyse av den norske mediedekningen.

To av våre bokutgivelser, jubileumsboken i 2008 og Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen sommeren 2012, er begge gitt som gaver til alle stortingsrepresentanter og de fleste medlemmer i regjeringen. Også våre andre bøker er delt ut til ledende politikere som trenger den viktige informasjonen.

9. MIFF arbeider for økt salg av israelske varer i Norge

Fra 2002 til 2017 drev MIFF Norges største Israel-relaterte nettbutikk. Torget.miff.no hadde hundrevis av produkter produsert i Israel, i tillegg til Norges største samling av bøker og filmer relatert til Midtøsten. Nettbutikken er nå lagt ned, men vi fortsetter for å fremme samhandel mellom Norge og Israel med å bekjempe alle boikott-tiltak.

10. MIFF har et målrettet ungdomsarbeid

MIFF arrangerer et årlig ungdomsseminar og en årlig ungdomstur til Israel. Her gir vi en ny generasjon med dyktige og entusiastiske Israel-venner de beste argumenter som de kan spre videre i sine politiske ungdomsparti, i sosiale medier og andre arenaer.

Du finner mange titalls andre gode grunner til å bli medlem i MIFF i vår siste årsrapport fra juni 2019.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag