Alt om støttemarkeringen for Israel

Et halvt tusen Israel-venner deltok i MIFFs støttemarkering for Israel i Oslo lørdag ettermiddag. Se eller les de flotte talene!

Gabriel Edland, nestleder i MIFFs hovedstyre, taler under støttemarkeringen i Oslo lørdag 24. november 2012. (Foto: John Christian Fjellestad)
Gabriel Edland, nestleder i MIFFs hovedstyre, taler under støttemarkeringen i Oslo lørdag 24. november 2012. (Foto: John Christian Fjellestad)

24. november 2012 avholdt Med Israel for fred (MIFF) en støttemarkering for Israel ved den israelske ambassaden i Parkveien i Oslo. Omlag 500 Israel-venner var møtt fram viser fintelling fra oversiktsbilder. Et stort antall journalister og fotografer var også til stede, og markeringen ble direktesendt på flere nettsteder, i hvert fall på VG og NRK.

Se bildekavalkade fra støttemarkeringen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RYzFXF3lHpY[/youtube]

Her åpner Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, demonstrasjonen og presenterer parolene.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fb_d0ruxbus[/youtube]

Cathrine Paulsen forteller om sin opplevelse av rakettangrep fra Gaza-stripen mot Beersheba, hvor hun studerte i forrige skoleår. Les tale.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f-UaYGVUbj0[/youtube]

Stortingsrepresentant Peter N. Myhre (Frp). Les referat av tale.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Yf2hfJGrL2A[/youtube]

Gabriel Edland, nestleder i MIFFs hovedstyre. Les tale.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1ACzUCfaWEQ[/youtube]

Michael Nyave, taler på vegne av innvandrere i Oslo som støtter Israel. Les tale.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HkMbtB-Zl4Y[/youtube]

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen, parlamentarisk leder i KrF. Les referat av tale.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-BDdnGUouZ4[/youtube]

Nestleder ved Israels ambassade i Oslo, George Deek, takker deltakerne i støttemarkeringen på vegne av alle israelere. Les referat av tale.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x8d7k1jfDs8[/youtube]

 

Her er et privatopptak som er publisert på YouTube.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5_b9hmW6WzU[/youtube]

 

Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred, innledet støttemarkeringen:

  • Forhåndskrevet manus, kan avvike noe fra framføring.

Kjære alle sammen. Hjertelig, hjertelig velkommen. Det er godt å se så mange medlemmer av Med Israel for fred og andre venner av Israel samlet. Takk til hver enkelt som har kommet, og takk spesielt til dere som har vært med å gjøre markeringen kjent for mange andre! Dere fortjener alle en stor applaus!

Vi er samlet til støttemarkering for Israel, og vi er glad for å kunne samles her ved den israelske ambassaden for å sende et klart budskap til det norske folk og det israelske folk: Israel har mange venner i Norge. Israel har gode venner i Norge, som til tross for trusler og sjikane fra meningsmotstandere og pøbler, møter opp for å uttrykke vår kjærlighet, omsorg og støtte til landet og folket i en ekstra vanskelig tid. Vi er stolte av å være politisk ukorrekte i et land hvor en politisk og akademisk  elite så i alt for høy grad stiller seg kritisk til Israel.

Vi er samlet i dag under tre paroler:

1) – Det er riktig og viktig at Israel forsvarer sine innbyggere!

Vi har lånt disse ordene av utenriksminister Espen Barth Eide, som var tydelig i sin støtte til de israelske forsvarsoperasjonene som ble innledet onsdag 14. november. Vi ønsker å hedre ham for det.

2) – Nei til terroren og islamismen til Hamas, som ødelegger livet til palestinerne i Gaza!

Det er viktig å huske at Hamas ikke bare er en fiende av Israel, de er ansvarlig for drap på hundrevis av palestinere i den interne borgerkrigen mot Fatah, ansvarlig for økt forfølgelse av kristne og andre religiøse minoriteter på Gaza-stripen. Også i den siste krigen har raketter fra Hamas tatt palestinske liv.

3) – Mediedekningen av Israel må bli rettferdig!

Flere norske medier dekker Israel ekstremt urettferdig, ikke minst fordi konflikter som Israel er involvert i får mange ganger mer oppmerksomhet enn andre konflikter, som krever hundre og tusen ganger flere menneskeliv, og omfatter mange flere mennesker. Vi vet alle at norske jøder er uenige om mye, men i synet på den norske mediedekningen av Israel er det tilnærmet enstemmig enighet. 95 prosent av norske jøder mener norske mediers presentasjon av nyheter om Israel ofte eller av og til er fordreid i negativ retning.

Jeg skal ikke begrunne våre paroler noe mer, men gi ordet til våre talere. I forkant har vi varslet appeller av MIFFs nestleder Gabriel Edland og stortingsrepresentantene Peter Myhre og Hans Olav Syversen. Vi har også varslet noen overraskelser.

Forrige artikkel– Vi tror på en dag med fred og en ny framtid
Neste artikkelNorsk politi ber om unnskyldning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -