MIFF lyser fred over Anja Savosnicks minne

Med Israel for fred har mottatt det triste budskapet at en av våre kjære medarbeidere og tillitsvalgte, Anja Savosnick, gikk bort mandag 26. november. Det var på dagen 70 år etter at hennes morfar ble deportert med lasteskipet Donau.
Anja Savosnick til minne.
Anja Savosnick til minne.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Anja har i flere år kjempet mot kreften, men måtte mandag gi tapt bare 25 år gammel. Da undertegnede traff Anja på et MIFF-arrangement i fjor, la jeg merke til at hun evnet å spre godt humør og positivitet rundt seg. På tross av den tøffe livssituasjonen hennes, rettet hun ikke fokuset mot seg selv.

I februar 2011 lot Anja seg intervjue i flere aviser om hvordan det var å være jødisk student i Oslo. Hun ga da et troverdig og tillitvekkende inntrykk. Det er tydelig at MIFFs valgkomite også fikk et godt inntrykk, for få måneder senere ble hun ble valgt inn som varamedlem i hovedstyret for MIFF.

– Det er viktig at Israels sak kommer fram i studentmiljøene. Derfor mener jeg det er veldig viktig at flere unge engasjerer seg i MIFF, sa Anja til Miff.no etter at hun var valgt.

– MIFF er veldig viktig, fordi det er en av de eneste organisasjonene som står fram og taler Israel sin sak. Israel er noe jeg virkelig brenner for, så det er bra at noen virkelig tør å stå fram i Norge i dag og si noen positivt om Israel, la Anja til.

Nå så vi frem til å ha henne sammen med oss i full vigør. For få uker siden ringte vi Anja og inviterte henne med i en komite som skulle arbeide med MIFF-forum høsten 2013. Dette hadde hun lyst til, det var ikke noe å si på engasjementet. Men vi avtalte like godt å utsette komitearbeidet til over nyttår, så hun fikk tid til å bli frisk. Slik gikk det dessverre ikke.

Anja har etterlatt et lysende eksempel for norsk ungdom – både jøder og ikke-jøder – i mot og viljekraft. Vi håper mange vil ta opp stafettpinnen hun etterlot seg med brennende engasjement for Israel og Israels sak i Norge.

MIFF vil med dette ønske Anjas familie og venner alt godt i en tid med savn og sorg. Vi lyser fred over Anja Savosnicks minne.

Morten Fjell Rasmussen
Styreleder Med Israel for fred

 

Etter Anjas og familiens ønske skal det plantes trær i Israel i Anjas navn.
Beløp kan settes in på Jødisk Nasjonalfonds kontonummer 7877.08.76817.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise