Dekorert helt fra Jom Kippur-krigen holder foredragsrekke i Norge

I januar deltar den israelske reserveoffiseren og krigshelten Moti Paz på en møteserie i Norge. Paz har med seg en rykende fersk presentasjon fra IDF om den siste operasjonen mot Hamas i november.

Moti Paz.
Moti Paz.

Det første møtet med Paz finner sted i Bergen 17. januar. Etter møter med andre arrangører på Karmøy og i Stavanger (se nederst), taler han i fem av MIFFs lokalforeninger i uken som begynner 21. januar.

På møtet i Oslo 25. januar deltar også Israels ambassadør Naim Araidi med en hilsen.

Foredrag til Paz bygger på hans personlige fortelling, med vektlegging på disse tre områder:

1) Den militære karrieren i IDF, som blant annet inkluderer erfaringer som leder for fallskjermbrigadene, hans sentrale rolle under Jom Kippurkrigen som har gitt ham blant Israels høyeste dekorasjoner, og annet relevant fra tiden som IDF-general.

2) Arbeid som leder av Jewish Agency i St. Petersburg, der hanhjalp utallige russiske jøder hjem til Israel.

3) Jordandalen-prosjektet. Moti Paz har i løpet av de siste årene brakt flere tusen unge urbane israelere over til Jordan-dalen for å bli kjent med både områdets viktige strategiske og historiske betydning og menneskene som bor der. Til tross for de korte avstandene har mange urbane israelere aldri vært i Jordan-dalen. Dette arbeidet har også sosiale aspekter.

Paz kommer også til Norge som en offisiell representant for IDF, og gir en briefing om de siste krigshandlingene mellom Israel og Hamas i november 2012.

Det blir åpent for spørsmål fra salen i alle møtene. Foredragene blir tolket til norsk.

 

Andre møter

Møtene som ikke arrangeres av MIFF finner sted følgende tid og sted.

  • Bergen, torsdag 17. januar kl. 19.00. Sted: Credo (tidl. Levende Ord).
  • Karmøy, fredag 18.januar kl. 19.00. Vedavågen Bedehus.
  • Stavanger, lørdag 19. januar kl. 17.00. Evangeliehuset.
Forrige artikkelHemmelige Gaza-samtaler med Egypt
Neste artikkelBennett trekker tilbake uttalelser om ordrenekt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.